Péterfy-Novák Éva tabuk nélkül mesélt a HSMK-ban

facebook megosztás

 



(Kép: Kanizsa TV)

Péterfy-Novák Éva író-olvasó találkozója várta a közönséget tegnap a HSMK-ban. A szerző egyik legismertebb könyve az Egyasszony története a veszteség utáni továbblépésről és az elfogadás folyamatáról szól. Az író most tabuk nélkül mesélt életéről és válaszolt is a publikum kérdéseire.

A szerző elmesélte, hogy milyen is elkezdeni egy könyvet megírni. Mik a legnehezebb dolgok egy regény létrejöttében, ha már szinte minden részletet sikerült kidolgoznia. 

– Egy könyv úgy kezdődik, hogy van egy ötlet és aztán az ötletnek van egy rágódási szakasza, amikor azon rágódom, hogy vajon jó ötlet-e. Akkor többször azt mondom, hogy nem jó, még többször azt mondom, hogy jó. Aztán elkezdek utánajárni, elkezdek kutatni. Olyankor levéltárban ülök, interjúalanyokat keresek és akkor kitalálom azt, hogy akkor körülbelül mit akarok írni. Azt is tudom, hogy mi a sztori és akkor kezdem el kitalálni, hogy ki fogja elmesélni. Az a legnehezebb – mesélte Péterfy-Novák Éva.



(Kép: Kanizsa TV)

Első könyve az Egyasszony, saját életének egy szakaszát írta le, melyben nem sikerült feldolgoznia az átélteket. Ezért kezdett blogot írni, amit rövid időn belül százezrek olvastak, majd színházi előadást is készítettek a műből. Ezen találkozó alkalmával pedig kendőzetlenül beszélgethettek vele a megjelentek.

– Én szeretek kötetlenül beszélgetni és nem a történetmesélés a lényege ezeknek az író-olvasó találkozóknak, hanem inkább a beszélgetés. Egy kicsit másképp beszélgetni, mint ahogyan írásban szoktam vagy ahogy egyébként kommunikálok – tette hozzá Péterfy-Novák Éva.

Péterfy-Novák Éva munkássága továbbra sem áll meg, hiszen több kényes téma is van, amiről szívesen írna és beszélgetne, szintén tabuk nélkül.

 

H.R.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.