Idén sem maradt el az ifjú állatvédők napközis tábora

facebook megosztás

A menhelyi kutyák legnagyobb örömére idén sem maradt el az ifjú állatvédők napközis tábora. Az ötnapos programot 17 éve indította el a nagykanizsai Élettér Állat - és Természetvédő Egyesület. A kezdeményezés célja, hogy a gyerekeket megtanítsák az ebtartás alapjaira.

Az ifjú állatvédők táborában a fiatalok szakértők segítségével tanulják meg azt, hogy milyen szabályok szerint bánjanak egy kutyával. A nagykanizsai menhely vezetője szerint fontos, hogy a gyerekek minél előbb elsajátítsák ezeket az ismereteket, hiszen így felelős állattartókká válhatnak. 

– Úgy gondoltuk, ez egy fontos dolog, hogy a gyerekek és a kutyák összejöjjenek. A gyermekek még taníthatók kicsit, ezért ezt az állatvédelemre, az állatokkal való bánásmódra, a tartásukkal kapcsolatos dolgokra kihegyezve tartjuk ezt a tábort. Úgy gondolom, hogy a gyerekek nagyon élvezik, sokan visszatérő táborozók. Sőt a mostani táborvezetők is a régi táborozókból nőtték ki magukat - nyilatkozta Varga Károlyné, az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület elnöke.

Nem csak gyakorlati, hanem elméleti foglalkozásokat is tartanak a résztvevőknek.

– Próbáljuk megtanítani nekik a kutyázás alapjait. Azt, hogy mit kell csinálni egy kutyával, mit jelent az, ha az embernél kutya van és az embernek kutyája van. Sétáltatási etikettet próbálunk nekik tanítani és okítjuk őket a kutyákról. Így arról is hallhatnak, hogy miként lett a kutya, miért van a kutya és milyen felelősséggel jár egy kutya tartása - fűzte hozzá Kocsor András táborvezető.

A gyermekek általában 10 éves kortól jöhetnek táborozni, hiszen a kisebbek nehezen bírják tartani a kutyusokat.

– Ott az állatmenhely és ott gyülekezünk reggel. Onnét a kutyákkal átsétálunk ide, itt szoktunk alkotni egy kört velük, ahol megtanítjuk őket, hogy ül, lábhoz, fekszik -  mondta el Csöndör Bálint.

A tábor során sok új élménnyel gazdagodnak a fiatalok és a menhelyi ebeknek is jót tesz, hogy foglalkoznak velük.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.