Megjelent az Ápolói hivatás a XXI. században című könyv

facebook megosztás

Megjelent az Ápolói hivatás a XXI. században című könyv. A Magyar Ápolási Egyesület Zala Megyei Szervezete még januárban hirdetett egy pályázatot az ápolóhallgatók és az ápolási hivatást gyakorlók felé, hogy írásos formában mutassák be a hivatásuk szépségeit.  

Az Egészségügyi Világszervezet 2020-at Florence Nightingale 200. születésnapjának tiszteletére az ápolók és a szülésznők évének nyilvánította. Ez alkalomból Boros Károlyné, a Magyar Ápolási Egyesület Zala megyei vezetője úgy gondolta, hogy a hivatás mai képviselői is mutassák be a munkájuk gyakorlása közben átélt legszebb élményeiket, tapasztalataikat. A pályázat másik fő célja az volt, hogy a szakmabeliek is megismerjék a pályán levők mélyebb indítékait. A kötetbe végül 19 írás került be.

- Nagyon sokrétű pályázat érkezett. Az ápoló hallgatóktól kezdve a gyakorló ápolókon át a boncmesterig mindenki küldött pályázatot. A legfontosabbnak azt tartottuk, hogy mindenki a maga kis életét próbálta megfogalmazni úgy, hogy egyediekké varázsolták a kötetet ezek az írások. Nagyon sok szempontból megközelíthető ez a hivatás - mondta el Boros Károlyné, a Magyar Ápolási Egyesület zala megyei vezetője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.