Több mázsa búzát adományoztak a letenyei gazdák a Magyarok Kenyere Programnak

facebook megosztás

A határ menti településen a gyűjtést a Letenyei Polgári Egylet és a Muramenti Gazdakör szervezte.

Idén is több tucat zsák búzával járultak hozzá Letenyén a gazdák a „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” programhoz. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége idén az egész Kárpát-medencéből várja már a gazdák felajánlásait. – A tavalyi évben egyre több szervezetet kerestünk meg, illetve jelentkeztek szervezetek is, akik fogadták az adományainkat. Az idei évben szeretnénk meg inkább bővíteni az adományozottak körét, hiszen annyi adomány gyűlik össze, ami nemcsak a határon túli szervezeteket segíti, hanem itt, a megyében is tudunk olyan civil szervezeteknek, alapítványoknak juttatni lisztadományt, mellyel a gyermekeket tudjuk segíteni - mondta Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala Megyei Szervezetének elnöke.



Idén is több tucat zsák búzával járultak hozzá Letenyén a gazdák a „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” programhoz

Mintegy 30 zsák, azaz majdnem 800 kiló búzát gyűjtöttek össze a gazdák a Letenyei Polgári Egylet és a Muramenti Gazdakör közreműködésével Letenyén. – Gyakorlatilag a letenyei és a környékbeli gazdák búzafelajánlásait gyűjtjük össze a mai napon, és ezt fogjuk eljuttatni a Nemzeti Agrárkamara Zala megyei hivatalos gyűjtőpontjára. Onnét a tüskeszentpéteri malomba kerül, ahonnan liszt formájában jut el a környékbeli szervezetekhez, alapítványokhoz, illetve a Kárpát-medencei alapítványokhoz, gyermekekhez - fogalmazott Vida László, a Letenyei Polgári Egylet elnöke. 

A tavalyi Magyarok Kenyere akció után a Letenyei Óvodákért „Kincsesládikó” Alapítvány 100 kiló lisztet kapott a program végén. A Muramenti Gazdakört Varga Tibor képviselte az eseményen, aki már akkor is 4 zsák búzával járult hozzá a jótékony megmozduláshoz. – A helyszínen is ott voltam, amikor átadták jelképesen a lisztet. Jó érzés, hogy tudtunk segíteni a gyerekeknek és a rászorulóknak, csökkenteni a költségeiket említette Varga Tibor gazdálkodó.

A Magyarok Kenyere akció keretei közt továbbra is várják a jótékony szándékú gazdák búzaadományait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala megyei búzagyűjtő pontjainál.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.