Élménybeszámolót tartottak horvátországi és szlovéniai kirándulásukról a péterfys hetedikesek

facebook megosztás

Élménybeszámolót tartottak horvátországi és szlovéniai kirándulásukról a péterfys hetedikesek. A Határtalanul! program keretében az iskola diákjai egy napot Lendván töltöttek, hármat pedig a Muraközben. A tegnapi előadáson a fiatalok elmondták, hogy a kiránduláson határon túli magyar diákokkal ismerkedtek és még a tengerparton is jártak.  

A négynapos kirándulás minden napjáról más-más diák tartott élménybeszámolót a Péterfy-iskola aulájában. A Határtalanul! program célja, hogy az anyaországi gyerekek jobban megismerjék a határon túli magyarlakta területek történelmi látnivalóit és kultúráját. A mai Szlovénia és Horvátország területén tett túra során sokaknak óriási örömöt okozott, hogy először láthatták a tengert. – Lementünk az Osztrák-Magyar Monarchia idejében nagyon népszerűnek számító tengerparti üdülőhelyekre, Rijekába és Opátiába. A gyerekeknek hatalmas élmény volt ez négy nap, nagyon élvezték, nagyon sokan itt voltak először tengerparton - említette Molnár Judit, az intézmény pedagógusa.

A diákok megnézték Lendva, Zágráb és Muraköz történelmi nevezetességeit, valamint határon túli magyar gyerekekkel is találkoztak. – Voltunk a ferences templomnál, én is tartottam egy kisebb előadást Zrínyi Miklós haláláról. Rengeteg szép helyet láttunk, s nagyon jó érzés volt, hogy rengeteg befogadó és kedves ember volt itt - mondta Imrei Nóra, a Péterfy-iskola diákja. 

A diákok élménybeszámolóját a hatodikos tanulók hallgatták végig, akik – sikeres pályázat esetén – jövőre vehetnek részt a Határtalanul! programban.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.