Harminc centis késsel a kezében fenyegetett meg csonkolással egy nőt az egerszegi önbíráskodó

facebook megosztás

Harminc centis késsel a kezében fenyegetett meg csonkolással egy nőt az az egerszegi önbíráskodó, aki így akarta visszaszerezni értékeit a vélt tolvajtól. Az értékeit nem, csak egy vádiratot kapott a 60 éves férfi a meggondolatlan tettéért a Zalaegerszegi Járási Ügyészségtől. A bűnügy részleteiről dr. Pirger Csabát, megyénk főügyészségének sajtószóvivőjét kérdeztem.

A 60 éves, zalaegerszegi férfi terhelt 2018. október 28. napján, már a délelőtti óráktól kezdve italozott a megyeszékhely Gyógygödör nevű kocsmájában, ahol ott tartózkodott és szintén italozott egy nő – a későbbi sértett – is. Az italozástól a terhelt kevésbé, míg a sértett erősen ittas állapotba került. A kora délutáni órákban a férfi és a női sértett – pontosan nem meghatározható célból – felmentek a terhelt zalaegerszegi lakásába. A lakásban a nő kompótot készített, mosogatott és elment WC-re, ezen idő alatt pedig a terhelt, a sértett kérésére – a nőt a lakásban egyedül hagyva – elment cigarettát vásárolni.

Amikor a férfi a lakásba visszatért, keresni kezdte a mobiltelefonját és a pénztárcáját, azonban ezeket nem találta, a sértett pedig a keresés közben elhagyta a lakást. Mivel más személy nem tartózkodott a lakásban, a terhelt úgy gondolta, hogy csak a nő vihette el a telefonját és a pénztárcáját. Ezért magához vett, majd a ruházatába rejtett egy 28,5 centiméter pengehosszúságú kést és a sértett után ment, hogy számon kérje és visszaszerezze tőle az értékeit. A férfi 15:00 óra körüli időben ért vissza a Gyógygödör kocsmához, ahol rögtön számon is kérte a sértettet, azonban, elsősorban ittasságuk miatt nem jutottak dűlőre.

Ezt követően a sértett kiment a kocsma elé és leült egy padra. A férfi néhány perc múlva utánament, majd odalépett hozzá, és elővette a ruházatából a kést. Azt derékmagasságba felemelte és közölte a sértettel: ha nem adja vissza a pénztárcáját és a telefonját, levágja a kezét. A terhelt cselekményét észlelték ismerőseik, akik felszólították a férfit, hogy hagyja abba a cselekményét és tegye el a kést. A terhelt ezt meg is tette: a kardigánja alá visszarakta a kést és leült a padra a sértett mellé. Az időközben riasztott, és kiérkező rendőrök a padon ülő férfivel szemben intézkedtek, majd tőle a kést elvették. Mindezek miatt önbíráskodás bűntettéért emelt vádat a 60 esztendős terhelttel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.