A Kocamuriért adta életét Dezső

facebook megosztás

A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának programján a hallgatók napközben vetélkedtek, este pedig tort ülnek a disznó emlékére.

A rendezvény jól szimbolizálja a kampuszt és annak működését – hangsúlyozta az intézmény igazgatója.  - Amellett, hogy minden disznóvágásnak fontos üzenete és szimbóluma az, hogy összejön a család, közelebbi, távolabbi rokonok együtt végzik ezeket a tevékenységeket – nálunk is a „Kocamuri” azt jelenti, hogy nem csak a saját, mostani hallgatóink vesznek részt ezen a programon, hanem az idei évben az egyetem más kampuszaiból, Veszprémből és Zalaegerszegről is érkeztek hallgatók – mondta dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, a PEN kampuszigazgatója.

A kocatúrára reggel 15 csapat indult, közben a Varázskonyhában készültek az ételek. A Varázskonyha vezetőjének egyetemisták is segítettek a munkában. A menüsorban helyet kaptak klasszikus disznótoros és zalai ételek is. - A saját készítésű hurka, kolbász mindenképpen – de nagyon szeretik a gyerekek a pörköltet is. A füstölt csülkös babos répa egy nagy kedvenc, minden évben vannak olyan hallgatók, akik megkérdezik: ugye lesz répa? Talán ezek a fő kedvencek – árulta el Fenyvesi Éva, a PEN Varázskonyhájának vezetője.

Amíg a konyhán készült a vacsora, a Kocatúra 10 állomáshelyét járták sorra a versengő hallgatók. A Thúry Vitézlő Oskola évek óta partnere a Pannon Egyetem programjának, Vörös András idén is várta a csapatokat. - Megtesznek mindent a sok jó pontért, gyakorlatilag szolgálatkész fiatalok jönnek ide hozzánk. Én annyi mindenképpen csalok ilyenkor, hogy némi elméleti ismeretből is kell, hogy számot adjanak. ez jellemzően régi szokások, mondások magyarázatát jelenti. Hogy vajon tudják-e, mi az, hogy síkra száll valaki, vagy kirúg a hámból – fogalmazott Vörös András, a Thúry Vitézlő Oskola vezetője. Más állomásokon szellemi, vagy éppen fizikai ügyességüket tehették próbára a kocatúrázók.     

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.