Határtalanul!

facebook megosztás

A Határtalanul! programnak köszönhetően 50 diák látogathatott el Szlovénia magyarlakta területeire, valamint Zágrábba is. A kísérőkkel együtt 55 fős csoport számos történelmi emlékművet is megnézett az ötnapos túra során.

Élménybeszámolót tartottak tegnap délután a Kőrösi-iskola 7. évfolyamos tanulói a muravidéki és horvátországi utazásról. A kiránduláson a kulturális, történelmi nevezetességek meglátogatása mellet a sportra is maradt idő. – Legjobban nekem a Mura folyón való csónakázás tetszett. S az is, hogy nagyon sok helyen jártunk - mesélte stábunknak Varga Fanni, a Kőrösi-iskola tanulója.

A gyerekek történeteiből kiderült: a Határtalanul! program keretében tett túra tartalmasan telt. Hodoson, Zágrábban és Fiuméban, vagyis Rijekában is számos olyan helyre ellátogattak, amely nem számít elsődleges turistacélpontnak.  – Olyan helyeken is jártunk, amik nem feltétlenül turistacélpontok. S ott is gyönyörű, magyar vonatkozású vár meg templom van - fogalmazott Várfalviné Mihály Krisztina, az iskola pedagógusa.

A Kőrösi-iskola már régóta részt vesz a Határtalanul! programban, ennek köszönhetően az iskola tanulói már jártak Felvidéken, valamint Erdélyben is. 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.