Múzeumok Éjszakája: töretlen a népszerűsége a Zalaegerszegi Törvényszéknek

facebook megosztás

Immár hatodszor nyitotta meg kapuit a Zalaegerszegi Törvényszék a Múzeumok Éjszakáján. A rendezvény idén a Nyitott Igazságügy program keretében valósult meg, s rekordszámú – közel 700 főnyi – látogatót vonzott. A részletekről dr. Vándor Virágot, a törvényszék sajtószóvivőjét kérdeztük.

– 2018. június 23-án, este fél 7-től 11 óráig közel 700-an voltak kíváncsiak a törvényszékünk által kínált programokra. Az este folyamán, két alkalommal is telt ház előtt vetített bűnmegelőzési kisfilm azt mutatta be, miként jut el egy 18 éves fiatal addig, hogy a börtönajtó becsukódjon mögötte – részletezte a sajtószóvivő.


Fotó: Zalaegerszegi Törvényszék

Az állandó programok a film egy-egy elemét elevenítették meg. Az érdeklődőket a Göcseji Múzeum romkocsmájából rendőr kísérte át a törvényszék épületébe, ahol a rendőrségi bemutatón ujjlenyomatot vettek, illetve bemutatták a rendőri szakmát. A kollégák a tárgyalótermeket is megnyitották a közönség előtt, bepillantást engedve így a bírák munkájába. A rendezvény egyik legnépszerűbb látványossága a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet segítségével berendezett stilizált börtöncella volt, ahol a látogatók nemcsak a rabok fekhelyét próbálhatták ki, hanem akár ruhájukba beöltözve is fotózkodhattak – sorolta dr. Vándor Virág.


Fotó: Zalaegerszegi Törvényszék

Mindemellett az érdeklődőket folyamatosan várta a budapesti Rendőrmúzeum „Vigyázz magadra” bűnmegelőzési kiállítása, illetve a Zalaegerszegi Törvényszék legérdekesebb történeti emlékeit bemutató „Bírósági tárlat” is.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.