Salátakészítő mesterfogásokat tanultak a Nyugdíjas Pedagógus Klub tagjai
Az idős tanárok, tanítók azt vallják, a jó pap is holtig tanul, ezért meghívtak egy szakembert, aki ezúttal a karácsonyi asztalra való saláták elkészítéséhez adott segítséget.
Rákhely Árpád már korábban is vendégeskedett a klub gasztronómiai programjában, akkor hidegtálakat készítettek. A kezdeményezésnek olyan nagy sikere volt, hogy igény lett a folytatásra. Ezúttal svájci-, párizsi- és sajtsaláta készült.
- Itt mindannyian háziasszonyok vagyunk, szülők, nagyszülők, de nem szégyelljük, hogy még most is lehet tanulni. Fogékonyak vagyunk az új ízek iránt, és szakembertől nem szégyelljük, hogy tanulhatunk. Ezért is kértük Rákhely Árpádot, hogy segítsen nekünk ebben, és készítsen fel bennünket az ünnepre, mert tulajdonképpen ezzel mi már az ünnepre készülünk – mondta el Gerencsér Györgyné a Nyugdíjas Pedagógus Klub vezetője.
A húsz évig a Keriben dolgozó szakember Híradónknak azt mondta, ez a felkérés egy örömteli feladat, de egyben kihívás is.
-Az internet világában, ha bekapcsolják a programokat, pillanatok alatt 20-30, akár 100-féle salátát elő lehet keresni. Ezek mind fantázianévvel ellátottak. Hagyományosak, szüleink salátái – habár akkor még nem voltak divatban a hideg saláták. De azt hiszem, ezt az újat is meg kell nekik tanulni - fogalmazott Rákhely Árpád.
A szakember szerint a salátakészítést igenis tanulni kell, hiszen a hidegkonyhának egy speciális részét képezi.