Cseresnyés: a mutatók azt bizonyítják, hogy a béremelések ellenére is növekszik a munkahelyek száma

facebook megosztás

Az interpellációk során a képviselők számos kérdést tettek fel a kormánynak, így a béremelések hatásairól is kérdeztek a parlamentben.

 Az LMP szerint a béremelés tönkreteheti a kisvállalkozásokat. Schmuck Erzsébet azt mondta, hogy a kormány a tavalyi évig versenyelőnynek gondolta az alacsony béreket. Tavaly ősz óta viszont - legalábbis szavakban - fordulat állt be, de a béremelések során nem vették figyelembe a kisvállalkozók teherbíró- és alkalmazkodóképességét - közölte.

A minimálbér 23, a garantált bérminimum 37 százalékos növelését a 7,5 százalékos járulékcsökkentés nem tudja kompenzálni, ezért kisvállalkozók kerülnek a tönk szélére - fogalmazott. A kormány tehát úgy kezdett bele a szükséges béremelésekbe, hogy azzal tönkreteszi a hazai kis- és közepes vállalkozásokat - összegzett a politikus.

    

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára azt felelte, hogy a képviselő hozzászólásában több ellentmondás is volt. Az LMP egyébként nem szavazta meg azokat az adócsökkentéseket, amelyeket a kormány a parlament elé hozott, ahogy a minimálbér és a garantált bérminimum emeléséről szóló jogszabályokat sem - hangsúlyozta. A foglalkoztatási és a munkanélküliségi mutatók is azt bizonyítják, hogy a béremelések ellenére is növekszik a munkahelyek száma - hangsúlyozta.   

MTI - Kanizsa

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.