Országos versenyen bizonyítottak a Kanizsai Fiatalok Közössége tagjai

facebook megosztás

Az Arany Violin Díj Énekverseny döntőjébe került a Kanizsai Fiatalok Közösségéből három előadó. A dél-zalai tehetségek végül a 120 nevező közül a legjobb tízben végeztek.

Az Arany Violin Díj Énekversenyre 12-55 év közötti gyermekek, tinédzserek és felnőttek jelentkezését várták. A Kanizsai Fiatalok Közösségének tagjai az interneten találták a felhívást, amelyre aztán többen is jelentkeztek a csoportból. Végül hárman jutottak tovább az első fordulóból a döntőbe. Novák Ramóna elmondta, a hétvégi megmérettetésen sok pozitív visszajelzést kapott, ami motivációt jelent számára.

– A Kanizsai Fiatalok Közösségének vagyok az egyik tagja. Sokan járunk külön énekre Dolmányos-Pávlicz Erikához és Molnár Bernadett Biankához, és ők készítettek fel minket erre az énekversenyre – árulta el Novák Ramóna, a Kanizsai Fiatalok Közösségének tagja. 

Pacsa Áron is évek óta tagja a Fiatalok Közösségének, így örült a próbatétel adta lehetőségnek. Az énekverseny számára egy felejthetetlen élmény volt.

ének

- Az interneten találtuk a versenyt, egyből elkezdődött a felkészülés. Meghallgattak minket. Felvettük a videókat, majd be lettek küldve. Én egy musicaldallal készültem, A ne akarj te felnőtt lenni, A légy jó mind haláligból – tudtuk meg Pacsa Árontól. 

Bárdos Luca az elődöntőbe és a döntőbe is igyekezett olyan számokat választani a felkészítőivel, amelyek érzelmileg és technikailag is kihívást jelentenek.  

- A helyszínen az öt zsűri nagyon kedves volt velünk és építő jellegű kritikákat adtak. A verseny végén. minden versenyzőt felhívtak a színpadra, illetve a zsűritagokat is. Az egyik szervező által írt dalt adták elő. Utána a színpadon meg is történt az eredményhirdetés, ahol első, második ás harmadik helyezettet hirdettek ki, illetve lett mind a két kategóriában egy-egy különdíjas is - fogalmazott Bárdosi Luca. 

A fiatalok nem értek el helyezést és különdíjat sem kaptak, de mind úgy nyilatkoztak, hogy már a 120 főből a legjobb tízbe kerülés is nagy siker volt a számukra. A versenyen sok tapasztalatot szereztek, és ez nagy lendületet adott nekik a további fellépésekhez.

B.V.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.