Nem marad el a fesztivál, Kanizsa lesz a dödölle fővárosa

facebook megosztás

Az esős időjárás ellenére is megtartják a 18. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivált pénteken és szombaton a belvárosban. A program szervezői folyamatosan egyeztetnek a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és a polgárivédelmi felügyelővel a lebonyolításról.

Az elmúlt napokban számos hírt lehet olvasni arról, hogy több hétvégére tervezett rendezvény is elmarad a várható esős időjárás miatt, a kanizsai azonban nem tartozik közéjük – hangsúlyozta Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója. A programkavalkád előkészületei jelenleg is zajlanak az Erzsébet téren. A műsoron a KKK munkatársai változtattak, az eredetileg a Magyar Plakát Ház udvarára tervezett pénteki rockkoncertek és a szombati gyermekprogramok, valamint a Népdalkörök Pódiuma átkerült a Medgyaszay Házba. Az Erzsébet téri nagyszínpadi produkciók helyszíne változatlan és a főzőverseny lebonyolítását sem befolyásolják jelenleg a körülmények.

- Most vagyunk tárgyalásban a jelentkező csapatokkal. Azt kértük tőlük, hogy mindenki vérmérsékletéhez megfelelően döntse el, hogy kíván-e indulni, aki nem kíván indulni, még a mai nap folyamán közölje velünk. Igazából azt gondolom, hogy vegyes a fogadtatása a dolognak. Körülbelül 60 százaléka a jelentkező csapatoknak nem tántorodott el az előzetes célkitűzésektől, a zsűri érkezik. Nyilván majd az aktuális helyzet fogja eldönteni, hogy mi lehet és mit nem - mondta el Kovácsné Mikola Mária, a KKK intézményvezetője. 

A főzőcsapatok tagjainak várhatóan szükségük lesz a pulóverre, hiszen az előrejelzések szerint 12 fokos maximummal és akár viharos széllel is számolni kell Nagykanizsán. Az eső ugyanakkor csak az esti órákban térhet vissza a fesztiválozók fölé.

– Napközben várhatóan csak kisebb mennyiségű eső, záporeső fordulhat elő, időszakos jelleggel. Itt inkább csak szemerkélő esőre kell gondolni. Szombaton késő délutántól, estétől, a ciklon mozgásával párhuzamosan, északnyugat felől ismét kiadós mennyiségű csapadék érkezik, tehát szombat délutántól, estétől várható az újabb kiadás mennyiségű eső. Ez várhatóan csak vasárnap, a nap második felében fog elállni – tudtuk meg Mesterházy Andrástól, az IEO meteorológusától. 

Jelen állás szerint a rendezvény hivatalos megnyitóját pénteken 14 órakor tartják. Az Erzsébet téri színpadon pénteken az LGT sztárjai, míg szombaton az Irie Maffia és a Soulwave koncertje is várja a látogatókat.

K.T. és M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.