Panaszkodtak a helyiek – Elmarad a nyárzáró autóstalálkozó

facebook megosztás

Nem kapta meg az engedélyt a nyárzáró autóstalálkozóra a Cars Fanatik Klub, amely már több ilyen jellegű rendezvényt bonyolított le Nagykanizsán és környékén. A szervezőkhöz eljuttatott hivatalos indoklás szerint, a Kanizsa Aréna mellett tartott program zavarta volna a környéken élők nyugalmát.

2023-ban és idén tavasszal is találkozóval várta a lóerők szerelmeseit a Cars Fanatik Klub a Kanizsa Aréna parkolójában. Az eseményen – ahol szlalom és driftbemutatót is tartottak – több ezer ember vett részt. Birkás Nikolett és társai augusztus 31-re és szeptember 1-re szerették volna ismét kibérelni a sportcsarnok melletti területet. Kérelmüket eljuttatták a Via Kanizsához, ám a lebonyolításra végül nem kaptak engedélyt.

- Szerettünk volna egy ismétlést, mint nyárzárót, de mivel a lakosságnak nem tetszett, merthogy hangos zajokkal jár a dolog, mint például a gumicsikorgás és a gumifüst, ez zavarja őket. Emiatt elutasították a kérelmünket - mondta el Birkás Nikolett, a Cars Fanatik Klub vezetője. 

autó

Információink szerint a legtöbb panasz a Munkás utcából és a Kazanlak körútról érkezett a rendezvénnyel kapcsolatban. Stábunk igyekezett megszólaltatni a környéken élőket a témával kapcsolatban, de a többség szerint nem volt negatív visszhangja ezeknek a találkozóknak.  

- Nem zavar minket, sőt, örültünk neki, mivel, hogy mi is autósok vagyunk – tudtuk meg Simon Lászlótól. 

Virovecz Attila szintén nem tapasztalt problémát áprilisban.

- Én nem tudom, hogy a többi lakót vagy a városrészben lakókat mennyire zavarta, mi észre sem vettük akkor, hogy itt rendezvény van, ahol mi lakunk – árulta el Virovecz Attila.

A tavaszi találkozó hivatalosan este nyolcig tartott. A stábunknak személyesen, vagy kamerán kívül nyilatkozók szerint azonban nem a szervezett körülmények között tartott események jelentenek gondot az Aréna parkolójában, hanem, hogy sok civil a hétvégi estéken azon a szakaszon járatja be az autóját

- Az emberek nem alkalmazkodnak egymáshoz, erre ezt lehet mondani – mondta Horváth Ibolya. 

Birkás Nikolett hozzátette, az elmaradó kanizsai rendezvényt Keszthelyen igyekeznek pótolni, reméli azonban, hogy jövő tavasszal ismét megkapják az engedélyt és az Aréna mellett is tudnak találkozót tartani.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.