A madárvilág rejtett kincsei jelennek meg a Hevesi-iskola galériájában

facebook megosztás

A környezet és a madárvilág bemutatása került a fókuszba a Hevesi Sándor Általános Iskola legújabb kiállításán. A Madárhangon című tárlat megnyitóját szerdán tartották az intézményben, ahol összesen harminckettő, zömében Magyarországon készült képet láthatnak az érdeklődők.

A tanév első kiállításán a Hevesi-iskola egykori diákja, Kreiner Roland mutatja be munkáit az intézmény galériájában. A természetfotós évek óta foglalkozik fényképezéssel, azonban a tárlatra az első néhány év legjobbjait választotta ki. Ennek kapcsán kiemelte, munkáival igyekszik a laikusok számára láthatatlan szépségeket bemutatni. Kreiner Roland azt is elárulta, a fotózás erdőmérnöki szakmájához is szorosan kapcsolódik.

– A természet az szervesen kapcsolódik ehhez a hivatáshoz. Gyakorlatilag mondhatjuk azt, hogy a vadászati részt váltotta nálam fel valamilyen szinten a természetfotózás, hiszen a szakmához kapcsolódik a vadászat, mint tevékenység és a fotózás úgy gondolom, hogy egy árnyalattal talán nehezebb a vadászatnál is, tehát jobban megfogja az embert. Hogy miért a madarak? Ez egy nagyon jó kérdés. Én azt gondolom, hogy egy olyan színes téma, ami nagyon jó fotótéma, tehát megfogja általában a fotósokat. A madarak viselkedése annyira különleges, hogy mindig tud újat mutatni – fogalmazott Kreiner Roland természetfotós. 

hevesi

Az állatvilág mindig megragadja a gyerekek figyelmét, és mint azt Lengyák István galériavezető hangsúlyozta, szerették volna egy ilyen témával indítani a tanévet. Hozzátette, mint minden tárlatnak, úgy ennek is fontos üzenete van a diákok számára.

– Váci Mihály írja például, hogy „Az állatok velem rokon lények, bennük a létről emberi tudást érzek.”. De más költők is sokat foglalkoznak az állatokkal, és a lényeg benne az, hogy minél nagyobb ismeretet szerezzenek a gyerekek a környezetről, környezetükről, benne az állatokról – mondta Lengyák István.

A Madárhangon című tárlatot szeptember 27-ig lehet megtekinteni minden tanítási napon 8 és 16 óra között az iskola aulájában. A témával bővebben is foglalkozunk Dombvidék című magazinműsorunk követkető adásában.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Kreiner Roland - Madárhangon fotókiállítás megnyitó Hevesi Sándor Általános Iskola

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.