Lezajlott már a Vb, de kulisszatitkok még mindig vannak

facebook megosztás

A hajómodell-világbajnokság előzményeiről, a szervezésről, a lebonyolításról és további érdekességekről volt szó Kibeszélő című magazinműsorunkban. Lekszikov Zsolt, a Canissa Modellező Sport Egyesület elnöke és versenyzője kulisszatitkokat is elárult a Kanizsa Médiaház stúdiójában.

A világbajnokságot kétévente rendezik meg, 2022-ben a lengyel verseny után dőlt el, hogy a sorozat következő állomásának rendezési jogát Magyarország nyerte el. Három lehetséges helyszín volt, Nagykanizsa mellett Gyopárosfürdő és Kishantos szállt versenybe a lehetőségért. A kategória bajnokságát 1984-ben már megrendezte Nagykanizsa.

- Mi a Magyar Modellező Szövetség felé körülbelül három éve jeleztük, hogy a 2016-os Európa Bajnokság és a 2017-es elektromos hajómodellek világbajnoksága után az egyesületünk készen áll arra, hogy ismét egy nagy nemzetközi versenynek adjunk otthont. Úgy döntött a szövetség, hogy jó, akkreditálhatunk Magyarországon a Vb rendezés felé, és nagy örömmel fogadták a rendezést - mondta el Lekszikov Zsolt.

kibeszélő

A szervezés mögött egy év kemény munkája áll, de az alapot az képezte, hogy itt Nagykanizsán van egy világszínvonalú pályánk – fogalmazott Lekszikov Zsolt. Az eseményre 240 versenyző érkezett 300 hajóval a világ minden tájékáról.

- A mi általunk tartott Vb-n négy kanizsai versenyző volt, Czimre Attila egy 27 köbcentis hajó kategóriában, Boti Ferenc két kategóriában – egy 35 és egy 27 köbcentis kategóriában, Bonczok Károly volt 27 köbcentis kategóriában, benzinüzemű hajókkal és én, egy alkoholos motorral egy 15 köbcentis hajóval mentem – árulta el az elnök. 

A beszélgetés során még számos történésről esett szó, így arról a balesetről is, melynek egy csónak lett az áldozata. A felvételt nézőink megtekinthetik a Kanizsa Médiaház Youtube-csatornáján.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.