Karneváli felvonulás és több mint 800 táncos várta pénteken és szombaton a fesztiválozókat

facebook megosztás

Fesztiválhangulat uralkodott Kanizsán a hétvégén. A kétnapos Tánc Karneválon a város valamennyi csoportja fellépett az Erzsébet téren és az Ady utcán, de az ország több pontjáról érkeztek táncosok. A szombat délutáni felvonuláson több mint nyolcszázan vettek részt.

A Tánc Karnevál nemcsak a környéken, hanem az országban is egyedülállónak számít, hiszen két nap alatt több mint 800 táncost láthatott a kanizsai közönség.

Ugyan a rendezvény már pénteken délben elkezdődött, a hivatalos megnyitót délután tartották, és ahogy Balogh László polgármester fogalmazott: Kanizsa a tánc fővárosa is. Később ismét a fellépők vették birtokba színpadot, elsőként a Szikrák Táncegyüttes növendékei adtak műsort.

tánc

– Ez a mi városunk és itt mindig ugyanolyan jó érzés fellépni. Büszkeséggel tölt el, hogy Kanizsán van egy ilyen nagy volumenű rendezvény, ahova természetesen minket is meghívnak és ez nagyon sok örömmel tölt el bennünket – mondta el Balogh Csongor András, a Szikrák Táncegyüttes néptáncosa. 

Pénteken délután már az Ady utcában is karneváli hangulat uralkodott, ahol a Kanizsa Salsa táncosai invitálták közös mozgásra az érdeklődőket.

– Egy-egy ilyen fellépés vagy egy fesztivál óriási élményt ad, óriási adrenalinlöket. Jó ide kiállni és megmutatni nemcsak a tudásunkat, hanem azt, hogy mi egy csapat vagyunk – árulta el Novák Vivien, a Kanizsa Salsa táncosa. 

Az esti koncerteken a kezek a helyett az esernyők emelkedtek a magasba, de a legelszántabb fesztiválozókat ez sem tántorította el.

Szombaton már kegyes volt az időjárás a táncosokhoz, így délelőtt ismét zenétől volt hangos a város főtere. Az esemény fő műsorszáma, a karneváli felvonulás délután három órakor indult, ahova a helyiek és környékbeliek egyaránt kilátogattak.

– Minden évben ki szoktunk jönni megnézni a táncosokat, mert tetszenek, meg jó ez a program – tudtuk meg Vass Zsuzsától. 

A táncosok a Teleki-Rózsa utca kereszteződésétől indulva autókkal és kamionokkal együtt, egészen az Erzsébet térig vonultak, ahol Lekszikov Csaba minden résztvevőnek köszönetet mondott és elégedetten értékelte a fesztivált.

– Egy olyan táncfesztiválon, egy tánckarneválon vagyunk túl, ami bebizonyítja azt, hogy ténylegesen ennek a városnak nagyon nagy táncos kultúrája van. A táncosoknak igényük van erre a rendezvényre, és nem utolsósorban az embereknek, akik eljönnek és megnézik a táncosokat, őnekik ez egy kikapcsolódás, egy felüdülés és tetszik ez a program – fogalmazott Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke. 

A felvonulás után ismét két helyszínen folytatódott a karnevál, de ahogy a pénteki, úgy a szombati napot is a sztárfellépők műsora zárta.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.