Nyílt napot tartottak a PEN-en

facebook megosztás

Csaknem 100 diák vett részt a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ duális nyílt napján. Az eseményen az intézmény tanárai számos előadással várták a kanizsai kampusz leendő hallgatóit.

A szervezők szerint a duális nap az egyetem egyik legfontosabb eseményévé nőtte ki magát, hiszen a potenciális egyetemistáknak ilyenkor van lehetőségük testközelből áttekinteni a képzési lehetőségeket, valamint megismerni az oktatókat. A kampusz képzései mellett a duális partnerek is bemutatkoznak azoknak, akik a tanulmányaik mellett dolgozni is szeretnének egyetemi éveik alatt. A duális nyílt nap évről évre egyre több látogatót vonz, az érdeklődés is folyamatosan nő az informatikai szakok iránt.

- Hála Istennek az informatikai képzéseink népszerűek, de mindig örülünk neki, hogyha növelni tudjuk a hallgatói létszámot. Azt gondolom, hogy ha figyelembe vesszük, hogy milyen irányba halad a jövő, és hogy a technológiának a jelentősége gyakorlatilag mindenhová beszivárog, akkor aki informatika irányba tanul tovább, az biztos, hogy egy nehéz, de stabil és jól jövedelmező, izgalmakban gazdag szakmát fog az életében elsajátítani – nyilatkozta Jaskó Szilárd, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ tanszékvezetője. 

A programban összesen kilenc előadást hallhattak a résztvevők. Bakon Krisztián prezentációjának témája a közösségi média hatásai voltak informatikai szempontból vizsgálva. Az egyetemi tanársegéd szerint fontos, hogy az érintett korosztály megtanulja, milyen információkat ad ki magáról ezeken a platformokon.

- Nincsen kellően hangoztatva az a mai fiatalok számára, hogy egyébként milyen befolyásoló erővel bír az a rengeteg információ, amit a mindennapi használat során megad magáról a közösségi médiában. Illetve szerintem azzal sem, vagyunk mindannyian tisztában, hogy ezen információk segítségével mi mindenre tudnak következtetni a mi életünkből, azt, hogy hogyan élünk, mi mindent használunk – mondta el Bakon Krisztián, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ tanársegéde. 

A résztvevők a nap során az egyetemi életről is több információt megtudhattak a kampusz jelenlegi hallgatóitól.

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.