A folyamatos tanulás a lényeg
Michelin-csillagos étteremben dolgozó kollégáinak tartott szakmai továbbképzést Jakabfi Dávid. A kiskanizsai desszertszakács kétnapos kurzusán a résztvevők főként a csokoládéval való munkát, valamint a tálalási készségüket fejleszthették tovább.
Jakabfi Dávid egy éve dolgozik közösen egy német Michelin-csillagos étteremmel. Az egyre ismertebb kiskanizsai desszertszakács, azóta tart folyamatosan továbbképzést szaktársainak. Az öt fős csapatból hárman már visszajáró vendégnek számítanak, de a többiek is magas szinten űzik a cukrászmesterséget. Ezeknek az összejöveteleknek a lényege a gyakorlás, így a két nap során az egyszerűbb ízek játszák a főszerepet.
- Igazából ízekben nem nagyon szoktam túlvariálni, mert azt szoktam mondani, hogy egyszerű ízekkel is lehet jól tanítani. De most egy tonkababos-snickerses tányérdesszert láható az egyik tányéron, a másikon pedig egy erdeigyümölcsös-mascarponés tavaszi desszert – mondta Jakabfi Dávid, desszertszakács.
A résztvevő csapat nemzetközinek számít, olasz, görög és német cukrász is elleshette a szakma fortélyait Jakabfi Dávidtól. A Vajdaságból érkező Beszédes Levente korábban szakácsként dolgozott és konyhafőnöke javaslatára kezdett el a cukrászattal foglalkozni. A résztvevők számára a tanulás mellett a jó csapatmunka is fontos ezeken a továbbképzéseken.
- Szerintem ez a legjobb csapat, amivel eddig dolgoztam a vendéglátásban. Tehát fiatalos, - tegyük hozzá én vagyok a legfiatalabb – viszont nagyon sok csapatépítéssel rendelkezünk. Szeretjük egymást, úgyhogy egy nagyszerű csapattal rendelkezünk - fogalmazott Beszédes Levente, cukrász.
A két nap során Jakabfi Dávid összesen hat desszert elkészítését oktatta a résztvevőknek.
K.T.
(Borítókép: Kanizsa TV)