Ilyen a Piaristák élete a hétköznapokban

facebook megosztás

Nyílt napot tartottak ma délelőtt a Piarista Iskolában. Az eseményre számos kanizsai és környékbeli intézményből érkeztek diákok. A rendezvényen a házigazda tanulóinak és tanárainak segítségével nyerhettek betekintést a piaristák hétköznapjaiba.

A diákok ma négy csoportra bontva ismerkedhettek meg az iskolával. Az egész délelőtt tartó eseményen az érdeklődőket előadásokkal és bemutatókkal várták. Hermánné Körömi Edit igazgatóhelyettes elmondta, a legtöbb kanizsai iskolából érkeztek nyolcadik osztályosok, de számos környékbeli intézményből is sok gyerek ellátogatott.

– Kémiaszakköri bemutató, Lego robotbemutató, bemutatkozik a diákönkormányzat, hogy milyen tevékenységet folytatnak, a Kalazancius Mozgalmunk, ami azt hiszem, egyedülálló, szintén bemutatkozik. Nemrég jöttek haza a diákjaink Spanyolországból az Erasmus-program keretében. Mesélünk az Erasmus-programról, mint pályázati lehetőségről – fogalmazott Hermánné Körömi Edit, a Piarista Gimnázium igazgatóhelyettese. 

Az eseményt minden évben igyekeznek valami újdonság bevezetésével színesíteni. A nyílt nap hitelességét segítette, hogy az érdeklődőkkel az iskola jelenlegi tanulói is megosztották tapasztalataikat.

– Szerintem maga az, hogy én kiállok oda eléjük és esetleg egy témát bemutatok, ez számukra inspiráló lehet, és így nagyobb esély van rá, hogy iskolánkat választják, mivelhogy tanulóként állok ki a tanulók elé, szóval mint tanulótól a tanulónak – mondta Zaorál Viktória, a Piarista Gimnázium tanuló. 

A diákok legközelebb jövő héten tekinthetnek be a piaristák életébe, amikor a hagyományos tanórákon lesz lehetőségük részt venni.

 

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.