Új ágazati képzőközpontot alakítottak ki Kanizsán

facebook megosztás

Mintegy 280 millió forintos beruházásból valósult meg az ágazati képzőközpont kialakítása Nagykanizsán. Két helyszínen, a Cserháti-iskolában, valamint a Zsigmondy tagintézményben ment végbe a fejlesztés, előbbiben egy új épület is létesült, amit ma avattak fel.

A Cserháti-iskola területén épült meg az új létesítmény, amelyben két nagyobb tanműhelyt alakítottak ki. E beruházás költsége csaknem 120 millió forint volt. A projekt részeként eszközbeszerzés is történt, 125 millió forint értékben. A fejlesztés két ágazathoz kapcsolódik a két tagintézményben.

- Itt a Cserhátiban van az elektronika- és az elektrotechnika-ágazat, a Zsigmondy-iskolában van az informatika és a távközlés. Rengeteg informatikai eszközt szereztünk be, csak számítógépekből, nagyon jó minőségűekből vettünk több mint 100 darabot, laptopokat, interaktív táblákat, valamint speciális eszközöket az informatikához, hálózati eszközöket, rootereket, - ez volt a főbb volumen, amit beszereztünk – fogalmazott Anda Zoltán, az NSZC főigazgatója. 

oktatás

A pályázat részleteit és célkitűzését a mai avatón Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja ismertette.

- Egy olyan felhívásra adtuk be ezt a pályázatot, ami felhívás arról szólt, hogy a duális képzés fejlesztése, erősítése történjen meg országszerte, így Nagykanizsán is - mondta Bene Csaba, az NSZC kancellára. 

A projekt részeként alakult egy kft., ami magát a képzőközpontot működteti. A nonprofit cég a nyáron elindult, hat nagykanizsai vállalat közreműködésével. Az oktatásban résztvevő tanulók a két ágazati telephelyen és a cégeknél tudják elsajátítani a gyakorlati tudást.

 

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.