Bevadul a gasztronómia Karoson

facebook megosztás

Bevadul a gasztronómia Karoson – keresik ugyanis Zalakaros kedvenc vadételét, valamint az ország első Wild Food ételét is. A tematika miatt a Zalakaros go wild elnevezést kapta idén az élménnyel teli ízek sorozat. A vadhús és a vadgasztronómia népszerűsítését célzó programban a Zalaerdő Zrt. a település partnere.

A termálvíz, a gyógyulás, illetve a szabadidős és wellness programok mellett Zalakaros különlegességekkel is várja vendégeit. Ennek része az élménnyel teli ízek sorozat, amelyben gasztronómiai programokat kínálnak. Ebben idén a vadhúsnak szánnak főszerepet. Ehhez pedig versenyt hirdettek, melyben két kategóriában várják a jelentkezők receptjeit. – A Zalaerdő Zrt-vel csináljuk ezt közösen. A küldetés lényege az, hogy a Zalakaros környékében lévő értékekre, természeti kincsekre, a zalai erdők kincseire is hangsúlyt helyezzünk, és mindezt megmutassuk a hozzánk érkezőknek, ezáltal beemeljük a kínálatunkba. Maga a gasztronómiai program egy körülhatárolt misszióval rendelkezik, pontosan két kategóriában várjuk a recepteket, hiszen ez egy receptgyűjtő versennyel indul, Klasszik és WILD FOOD kategóriában – mondta el kérdésünkre Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Klasszik kategóriában elsősorban a hagyományokon alapuló, szülőktől, mesterektől ellesett zalai vadételek receptjeit várják. A másik kategóriában innovatív, fantáziadús vadétel-receptekre számítanak az ország bármely területéről. Ennek a kategóriának a kiemelt célja, hogy a vadételeket „mobilizálják”, azaz hozzáférhetőbbé tegyék a mindennapokban is. Az ország első WILD FOOD-jának a strandi pavilonokban, a fesztiválokon, és a finedining éttermekben egyaránt képviselnie kell a GO WILD küldetést. A verseny, valamint a turisztikai és gasztronómiai programok a Zalaerdő Zrt. számára is fontosak. – Tagja vagyunk mi is a Zalakarosi Turisztikai Egyesületnek. Nem véletlenül, hiszen náluk található az egyik kiváló tanösvényünk, és igazából nem sokat gondolkodtunk, hogy elfogadjuk a javaslatukat, és csatlakozunk ehhez a programhoz, hiszen nekünk is vannak vadászházaink. Ott is készülnek vadételek, ráadásul nagyon finomak, és úgy gondoltuk, érdemes részt vennünk ebben a programban – tudtuk meg Steyer Edina PR-ügyintézőtől.

A versenyre bárki nevezhet, az elkészített étel fotóját és leírását március 20-ig kell beküldeni, a szervezők a legjobb recepteket díjazzák.

Nevezés: program@zalakaros.hu

További részletek: https://zalakaros.hu/gowild

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.