Különleges zenei projekttel találkozhattak a kanizsaiak

facebook megosztás

A Bob on the Bass adott koncertet szombaton este az egyik nagykanizsai vendéglátóhely teraszán. A basszusra, dobra és ütőhangszerekre épülő formáció különlegessége, hogy szerzeményeit instrumentális formában prezentálja a közönségnek.

A Bob on the Bassra inkább szólóprojektként tekint Láng Róbert, mivel a felállás akár fellépésenként változhat. Nagykanizsán egy korábban nem látott összetételben, egy harmonikással kiegészülve, négyen szórakoztatták a közönséget. A zenészek hosszú éve barátok és találkozásaikat a közös zenélésre használják fel. A koncerteken a frontember által alkotott etűdöket játszák el a publikumnak, de a zenei tiszteladás sem maradhat el.

– Természetesen vannak nagy basszusgitárosok, akik közel állnak a szívemhez. Marcus Miller, Les Paul, lehetne sorolni őket, itthon Temesi Berci, nagyon sokan vannak. Vannak olyanok, akikre fel lehet nézni és inspirál. Belőlük szoktam meríteni és vannak tiszteletetűdeim is a dallistában, amikor tőlük játszom valamilyen darabot, egy kicsit „bobosítva” – árulta el Láng Róbert "Bob", a Bob on the Bass basszusgitárosa.

A formáció dobosa Kosztelnik László nagykanizsai születésű és már korábban is zenélt együtt Láng Róberttel, így örömmel vesz részt a közös munkában. A basszusgitároshoz hasonlóan ő sem koncertként, hanem performanszként tekint a fellépésekre.

– Ez egy utcazene-performansz és így is állunk hozzá. Ez nem szigorúan egy zenekar, amelyik koncertezik, hanem ez egy baráti zenei összejövetel és akkor különböző diskurzusok vannak köztünk zenélés közben is, alatta is és ezért lett performansz – fogalmazott Kosztelnik László „Costee”, a Bob on the Bass dobosa.

A Bob on the Bass célja, hogy az ősz során az ország különböző klubhelyiségeiben ismertesse meg zenéjét a közönséggel.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.