GasztroKanizsa: Finom nagyböjti étkek
Évek óta készülnek a nagyböjtre a Corner Vendéglőben. Hamvazószerdától húsvétig a pénteki napokon nem tartalmaznak húsos ételt a menüik. Természetesen figyelembe veszik a vendégek igényeit, és kiszolgálják azokat is, akik nem tartják be a nagyböjtöt. Gether Lászlóné Rita, a vendéglő üzletvezetője két étel receptjét is megosztotta olvasóinkkal.
Gether Lászlóné a két kiváló nagyböjti étellel (Fotó: Bakonyi Erzsébet)
Grillezett sajtok zöldségágyon
Egy négytagú család számára a grillezett sajtokhoz kell egy szál uborka, 30 dkg káposzta, 2 db paradicsom, 2 db lilahagyma. Ezeket kockákra vágjuk, serpenyőbe rakjuk, egy kevés vajon megpároljuk, és enyhe fűszerkeverékkel megszórjuk.
A sajtokat vastagabb szeletekre vágjuk, lisztbe forgatjuk és lapsütőn, vagy serpenyőben rövid ideig grillezzük. Végül a grillzöldségeket tányérra tesszük, és rárakjuk a friss bazsalikomlevéllel megszórt sajtokat.
Tészta füstölt sajttal, friss salátaágyon grillezett halfilével és magvas sajtokkal
A kifőtt tésztára reszelt füstölt sajtot szórunk. A friss zöldségeket – kínai kel, paprika, paradicsom, uborka, hagyma – összekeverjük olíva olajjal, olíva bogyóval, kevés sóval, és erre fektetjük rá a grillezett halfiléket, amelyekre magos sajtok kerülnek. Előtte azonban a sajtot belisztezzük, tojásba forgatjuk, magokkal megszórjuk és rövid ideig vajon pároljuk, hogy ne legyen folyós.