Legendás mesefigurák szórakoztatták a karosi gyerekeket

facebook megosztás

A Mazsola és Tádé című előadást tekinthették meg az érdeklődők az Ametist Bábszínház előadásában szombat reggel a Karosi Kertmoziban. A tanulságos történet nem csak a gyerekek számára volt szórakoztató, de a szüleikben, nagyszüleikben is nosztalgikus érzéseket keltett.

A Bálint Ágnes által írt mesén több nemzedék nőtt fel, akik ma már szülők, sőt nagyszülők, de jól emlékeznek az 1960-70-es években a televízióból megismert tökházikó lakóira. A történetet színpadra Szívós Károly, a Kolibri Színház rendezője vitte. Niklesz Ildikó, az Ametist Bábszínház művészeti vezetője elmondta, sokkal nehezebb dolga van a bábszínészeknek előadás közben, mint egy hagyományos, előszereplős darab esetén.

– A bábszínésznek nagyon nehéz dolga van, mivel ugye mi nem élőben játszunk, nem egy asztali bábjátékról van szó, hanem paravános bábjátékról, és mi le vagyunk takarva, tehát az arcjátékunkat, a mimikánkat egyáltalán nem látják a gyerekek, a közönség, tehát a bábut kell úgy megmozgatnunk, és olyan hangokat kiadni, hogy az éljen, és lekössük vele a gyerekek figyelmét – mondta el Niklesz Ildikó, az Ametist Bábszínház művészeti vezetője.

A mai modern világban már csak egyre több és összetettebb ingerekkel sikerül lekötni a gyerekek figyelmét, éppen ezért igyekeznek minél több mozgást, és érdekességet csempészni az előadásba. A mese azonban nem csak a kicsiknek lehet érdekes, hiszen az idősebb generáció tagjai is szeretnek nosztalgiázni a  régi időkről.

– Nekünk volt olyan, hogy nyugdíjas nénikék jöttek haza Bécsből, és meglátták, hogy a Mazsola és Tádét játsszuk, és nagy örömmel jöttek az előadásra, hogy ez a gyerekkoruk kedvenc meséje volt, és ők ezt mindenképp szeretnék megnézni – tette hozzá Niklesz Ildikó.

A művészeti vezető elmondta, az ifjúság szórakoztatása mellett egy nagyon fontos tanulsága is van a történetnek: a feltétlen szeretet és elfogadás fontossága. 

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.