Világbajnokságon szerepel a Szan-Dia fiatal tehetsége 

facebook megosztás

A kötélugró világbajnokságon képviseli hazánkat Csermák Anna, a Szan-Dia Fitness Sport Club versenyzője. Gyorsasági versenyszámokban fog indulni a megmérettetésen, 30 másodperces futás és 3 perces futás kategóriában, valamint csapatszámokban is rajthoz áll. 

Stábunk ott járt az utolsó edzésen, és a felkészülésről, az esélyekről kérdeztük Annát. Azt ő és edzője, Tóthné Vágó Alexandra is kiemelte, hogy egész évben készültek a megmérettetésre. Ősszel voltak a válogatóversenyek. Anna ezeken a próbákon sikeres volt, így kvalifikálta magát a magyar csapatba. A magyar színeket minden korosztályban három versenyző képviselheti. Az, hogy Anna valóban ott lehessen Amerikában, nagy küzdelem volt a klubnak.   

– Maga a verseny Colorado Springsben lesz, holnap utazik Anna, holnap indul a repülőgép, ők aznap este fognak megérkezni. Az első két napban nem versenyeznek csak edzenek. Vasárnap fog először a versenypályára lépni, illetve 19-én és 20-án fog még versenyezni. Amit tudni kell a versenyről, hogy mind az 5 földrész sportolói részt fognak venni, 23 országból. A kötélugrás lesz az első olyan sportág, amit az Olimpia csatornán élőben közvetíteni fognak, úgyhogy ez is egy nagy elismerés, és reméljük, hogy még több kötélugrót fog vonzani magával – emelte ki Tóthné Vágó Alexandra, a Szan-Dia Fitness Sport Club vezetőedzője.

A klub- és a családi támogatás mellet, Nagykanizsa önkormányzata is hozzájárult a sportoló útjához. A felkészülés hosszú folyamat volt, edzőtáborok, és napi szintű erőnléti és ugrókötéledzések tették ki Anna munkáját.

– Voltam egy hetet Pesten edzőtáborban, a pesti kötélugrókkal. Meg itt is napi kétszer vannak edzések és ott is. Körülbelül egész évtől kezdve erre készültünk, amióta tudjuk, hogy megyek – mondta el Csermák Anna, Szan-Dia Fitness Sport Club kötélugrója.

Csermák Anna július 16-àn vasárnap, 19-én szerdán és 20-án csütörtökön fog versenyezni magyar idő szerint 16:45-19:45 között. A képen látható internetes felületen lehet megtekinteni a megmérettetést.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.