Lezajlott Nagykanizsa új gyorséttermének alapkőletétele

facebook megosztás

A beruházás részeként a Burger King mellett egy élelmiszerbolt, illetve önkormányzati parkoló is épül, ami megoldást kínálhat a Kórház utcai parkolás problémájára. A projekt másik fő célja a munkahelyteremtés.  

A beruházás eredeti tervét még 2019-ben fogalmazta meg az önkormányzat. A kijelölt telek nagy részére parkolót terveztek, a másik felét pedig értékesítésre kínálták. Az önkormányzati és a vállalkozói szándék találkozott, ennek köszönhetően több részre tudták osztani a területet. Az önkormányzat által kialakítandó parkoló még tervezői fázisban van, valamint az útcsatlakozás megoldása is szükséges. Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője elmondta, ezáltal nem csak az önkormányzat jutott előnyhöz gazdasági szempontból, de a munkahelyek teremtése is elsődleges céljuk volt.

– Nagykanizsai vállalkozások vásárolták, nagykanizsai vállalkozókkal fog történni ez az egész beruházás, legalábbis ezt az ígéretet kaptuk, és arról nem is beszélve, hogy munkahelyeket teremt, és ebben a városban nekünk nagyon nagy szükség van olyan beruházásokra, amelyek munkahelyeket teremtenek. Ez rendkívül fontos, hiszen nekünk az a célunk, hogy megállítsuk Nagykanizsa népességfogyását, és ha lehet, akkor inkább bővítsük, ezért olyan beruházásokra van szükségünk, amelyek munkahelyeket teremtenek, és amik itt tartják a városban az idősebbeket, és a fiatalabbakat, mert sajnos azt tapasztaljuk, hogy az idősebb korosztály is elhagyja a várost – fogalmazott Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

 3 éve kezdődött meg a terület előkészítése, a folyamat a rendezési terv módosítása, és a szükséges telekalakítás miatt volt a szokásosnál hosszadalmasabb. A gyorsétterem kivitelezését a Mensor Kft. végzi.

– Eljutottunk addig a pillanatig, hogy van már egy engedélyes tervünk, neki tudunk állni a beruházásnak, ez a beruházás körülbelül 6 hónapot fog igénybe venni. Jelen pillanatban, amit látunk, elkezdtünk az alapkészületeket, a humuszt leszedtük a területről, valószínű, hogy jövő héten vagy az azt követő héten az alapozási folyamatokat meg tudjuk kezdeni. Az épületnek utána elkezdjük megépíteni a vázszerkezetét, és a legvégén ugye a kívülről látszó folyamatok lesznek, a parkolóépítés. A mi beruházási területünk, ami a Mensor Kft.-hez tartozik, azzal párhuzamosan egy másik projekt is megvalósul, ahol egy SPAR áruház fog épülni –  vélekedett Zsiborás László, a Mensor Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Zsiborás László elmondta, az erre az útcsatlakozásra épülő bekötőút elkészítése is még hátravan. Az önkormányzat által kialakított parkolókat szintén erről a területről lehet majd megközelíteni. A gyorséttermi beruházás befejezési ideje 2024. márciusára várható, előreláthatólag ezzel párhuzamosan fog megtörténni a SPAR áruház átadása is.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.