A nehézségek a cukrászdákat sem kímélték az elmúlt években
A nehézségek a cukrászdákat sem kímélték az elmúlt években. A fennmaradás az állandó megújulásban és a minőségben rejlik, véli a Dobrádi Mónika, a Szilágyi Cukrászda tulajdonosa. A vállalkozás kanizsai üzlete idén ünnepli tizedik születésnapját.
1977-ben alapították az első Szilágyi Cukrászdát Zalakaroson, Dobrádi Mónika szülei. Testvérével közösen vették át a vállalkozást, ahol eleinte csak szezonálisan üzemeltek. A változó igények és az ismeretségnek köszönhetően 10 éve Nagykanizsán is jelen vannak. Ebben az évtizedben nagyon sok nehézséget kellett megélniük, a Covid, a gazdasági válság, az árak emelése, valamint a Zrínyi utcán történő munkálatok is mind befolyásoló tényezők voltak az üzlet életében.
– Akkor, amikor a Covid szinte két évre bezárt bennünket, és csak ajtón keresztül volt kiszolgálás, sütiboltként működtünk, akkor sem pártoltak el tőlünk, hanem igenis jöttek és megtartották a szülinapokat és Szilágyi torta volt az asztalon. Úgyhogy ezt most itt szeretném nekik megköszönni. Azon kívül volt még egy nehéz időszak nekünk, ugyanis a Zrínyi utcát majdnem egy évre lezárták mikor csővezeték felújítás miatt szinte járhatatlanok voltak az utak és csak pallókon keresztül lehetett az üzletbe bejutni –árulta el Dobrádi Mónika, a Szilágyi Cukrászda tulajdonosa.
Mindezek ellenére talpon vannak, és minden évben próbálnak több újdonsággal előrukkolni. A mindenmentes sütemények és a laktóz-, glutén-, valamint cukormentes desszertek is megtalálhatók a pultokban.
– Megpróbáltuk valahol az arany középutat megtalálni. Valamennyire muszáj volt az árakat emelni, de mégsem gondolom azt, hogy mindent a vásárlóra kellene áthárítani, úgyhogy egy kicsit nekünk is kevesebb jutott, és a vendégeknek a pénztárcájához próbáljuk azért igazítani az árakat, és nem olyan mértékben emelni, hogy az indokolatlan és főleg az, hogy a vásárlók ezt nagyon megérezzék – tette hozzá Dobrádi Mónika.
Pénteken ünnepeli a jubileumát a nagykanizsai Szilágyi Cukrászda. Ekkor különleges születésnapi tortával készülnek és sok más meglepetés várja a vendégeiket.
K.B.V.
(Borítókép: Kanizsa TV)