Ezúttal a legjobb európai harcosok csapnak össze a Kanizsa Arénában

facebook megosztás

Mintegy 350 sportoló méri össze tudását a Nagykanizsán rendezett combatsport Európa-bajnokságon májusban. Az esemény sajtótájékoztatóján Horváth Ferenc, a versenyt lebonyolító ICO szervezet magyarországi elnöke elmondta, a küzdősportban nagyhatalomnak számító országok harcosai is megküzdenek a Kanizsa Arénában.

 Októberben az Arénában rendezték a küzdősportok világbajnokságát, a szervezőbizottság akkor megfelelőnek ítélte a létesítményt a kontinensbajnokság lebonyolítására is. A vb-n az angolok és az ukránok szerezték a legtöbb érmet, várhatóan mindkét nemzet népes küldöttséggel érkezik ismét, de a K-1-ben nagyhatalomnak számító Hollandia, az MMA-ban több sikert elérő Románia, valamint Németország is indít versenyzőket. A küzdelmek öt korosztályban zajlanak, kilenc szabályrendszerben, három tatamin és két ringben, míg a formagyakorlatokat szőnyegen mutathatják be a sportolók. A mérlegelést május 19-én rendezik, a küzdőfelek egy nappal később mérkőznek meg az Európa-bajnoki érmekért. Az idei eseményen a kanizsai közönség olyan harcstílusokat is láthat, amelyek a vb programjában még nem szerepeltek.

 

– Ezen a rendezvényen két új kategória is debütál, az egyik az oriental combat, ahol egy állóharcról beszélünk, hasonló mint a K-1, de itt lehet könyökölni, térdelni testre. Továbbá az extreme combat, aminek a nevében is benne van, hogy egy extrém harci rendszer. Ez hasonló, mint az MMA, viszont itt annyival jobb, hogy a földön maximum 20 másodpercet lehet küzdeni, utána a bírók felállítják a küzdelemhez a versenyzőket – nyilatkozta Horváth Ferenc, az ICO magyarországi elnöke. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.