Nyílt nappal várták a leendő egyetemistákat a nagykanizsai kampuszon

facebook megosztás

Nyílt napot tartottak ma délelőtt a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. A programon résztvevő diákok megismerkedhettek az intézmény oktatóival és képzéseivel.

A város középiskolásait a továbbtanulási tájékoztató mellett különleges tanórákkal várták az intézmény oktatói. A negyvenöt perces előadásokon az érdeklődők betekintést nyerhettek azokba a témakörökbe, amelyekről az egyetemen tanulhatnak. A prezentációk közül a rendezvényszervezési terület és az informatikai témakör vonzotta a legtöbbeket.

– A kollégáimat arra kértük a mai napon, hogy azokkal a szakmai előadásokkal, amikkel ők a hétköznapokban foglalkoznak vagy az oktatásban foglalkoznak és az oktatás során átadják az ismereteiket a diákoknak. Erről egy közérthető összefoglalót tartsanak, úgyhogy többek közt a vízügyi területen dolgozó kollégáink is különböző biológiai, víz-mikrobiológiai vagy éppen a folyókban megmaradó szermaradványokról tartottak előadást – árulta el Kaszás Nikoletta, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ  igazgatója.

Az egyetemi felvételi határideje február 15-e, ennek ellenére a diákok egy része már komplett tervekkel érkezett a nyílt napra. Móra Ádám  úgy érzi, hogy a kampuszon lehetősége lenne megszerezni és kellőképpen bővíteni azt a tudásanyagot, amelynek alapjaival középiskolai tanulmányai alatt is megismerkedett.

–  Sok dolog érdekel, különösen a programozás. Arra gondoltam, hogy a tapasztalatok alapján, amit más ismerősök mondtak, úgy gondoltam, hogy esetleg megfontolom, hogy ide jövök. Több tanárom is tanít itt, aki ugyanabban az iskolában is, ahová most járok, ezért úgy érzem, hogy lehet, hogy otthonosabb is lenne – fogalmazott Moór Ádám.

A nyílt nap zárásaként 17 órától egy pódiumbeszélgetést láthattak az érdeklődők a Pannon Egyetem rektora Gelencsér András és Stumpf-Bíró Balázs jövőkutató részvételével, majd 18 óra 30 perctől egy szülői nyílt napot rendeznek.

K.T. 

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.