GasztroKanizsa: Habkönnyű vaníliakrémes répás szelet

facebook megosztás

Imrei György rendszeres versenyzője a miklósfai répafőző fesztiválnak, ahonnan négy érmet is elhozott. Annak idején Németh Károlyné Emivel közösen több első helyezést is elnyertek.



Imrei Györgytől kedvet kapott az egész család a sütéshez-főzéshez (Fotó: Bakonyi Erzsébet)

De nemcsak a répafőzés terén értek el sikereket, az ország más tájain is dobogóra jutottak. Többféle étellel szerepeltek például Tótszerdahelyen, Hódmezővásárhelyen, Szegeden, Karcagon, Kalocsán és Eger közelében. Időközben Györgytől kedvet kapott az egész Imrei família: az öccse, Feri, a bátyja, Laci, a nővére, Mária, valamint a gyerekeik.

Az idei, 18. fesztiválra Imrei György habkönnyű vaníliakrémes répás süteménnyel jelentkezett. A sütiket marcipánból készült répák díszítik.

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál tejföl.

Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk, 3 felé osztjuk, és tepsi hátán egyenként megsütjük.

A krém elkészítése:

2 db tojás, 15 dkg cukor, 2 evőkanál liszt, 3 csomag vaníliás cukor és 5 dl tej. Ezeket felfőzzük, és ha kihűlt, hozzákeverünk 20 dkg margarint.

Az almatöltelék elkészítése:

Kb. 1,5 kg reszelt almát ízlés szerint cukorral, fahéjjal, citrommal ízesítünk, jó sűrűre felfőzzük, kihűtjük, majd ujjnyi vastagon az első lapra kenjük.

A répatöltelék elkészítése:

A 3 kg gyalult répát először sós, enyhén cukros vízben üvegesre főzzük, majd cukros, enyhén sós tejben omlósra tovább főzzük. Kinyomkodás után vajon megdinszteljük és ízlés szerint vaníliával, fahéjjal ízesítjük, végül kihűtve a második lapra kenjük.

Az összeállítás sorrendje: tésztalap – alma – lap – répa - lap.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.