Generációk fogtak össze a zalavári faludíszítésen

facebook megosztás

Évtizedes hagyományra tekint vissza a zalavári falu díszítés. A fiatalok és az idősebb generáció is kiveszi a részét a település munkálataiból. A helyiek folyamatosan fejlesztik magukat, a kézműves programokkal és a családi rendezvényekkel az a céljuk, hogy a közösség különböző korosztályait összetartsák.

Zalavár közössége évek óta fontosnak tartja, hogy minden évszaknak megfelelően feldíszítsék településüket. A település polgármestere hangsúlyozta, nagyon örülnek annak, hogy a fiatalabb korosztályt is bevonták a munkába. A helyiek a díszítésen kívül foglalkoznak hímzésekkel, kézi munkákkal és az ünnepségek lebonyolításaival is.

–Évek óta csináljuk ezeket a díszítéseket, már több mint 10 éves hagyománya van.  Itt a településen élőknek köszönhetjük leginkább, ezeket a csodálatos alkotásokat. Annak hála, hogy ilyen csoporttal rendelkezik a településünk, több közterület is megszépül, ilyenkor ősszel különösen, az ősz díszei a tökök, gesztenyék és egyéb szüreti alkotások, amelyek vidámságot és derűt sugallanak az embereknek, de mellette más dekorációkat is készítenek – árulta el Lucz József, Zalavár polgármestere.

Lucz József körbevezette stábunkat a településen, ahol szebbnél-szebb vidám, őszi kompozíciókat tekinthettünk meg, amik jó kedvre derítik az arra látogatókat.

–Akik ezeket a dekorációkat készítik, általában fiatalabb segítőink, de a kézimunkákat már idősebb emberek készítik, akik ugye már nem tudnak olyan jól mozogni, ebből kifolyólag inkább a kézi munkát, benti alkotásokat választják – fogalmazott a polgármester.

A hűvösebb időben is készülnek minden generációt bevonzó programokkal a művelődési házban, ahol az elmúlt időkben rendszeressé váltak a helyi kézművesek kiállításai.

K.B.V.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.