Zökkenőmentesen indult a tanév Kanizsán

facebook megosztás

A város legnagyobb létszámú általános iskolájában, a Hevesiben több mint 500 diák tanul, így három első osztályt indítottak az intézményben.

Tornaórán ügyeskedtek a legkisebbek ottjártunkkor. Mint azt Szabó Erzsébet igazgató elmondta: felkészülten várták a tanévkezdést az intézményben.

Ez pedig egy másik első osztály, a gyerekek szeptember 2-án lelkesen figyeltek a tanítójukra. Az iskola jubileumot ünnepel, idén kezdődött a 40. tanév a Hevesiben – árulta el az igazgató. Mint hangsúlyozta: jelenléti oktatásra készülnek a 2022-2023-as tanévben.

– A tantestülettel is teljesen készen állunk, szakmailag megvagyunk, nincs nálunk hiány pedagógusból sem. Nagy iskola vagyunk, sok gyerekkel, igyekszünk maximálisan kihasználni ezt a tanévet arra, hogy a gyerekek a legjobb tudást szerezzék itt meg. És nagyon remélem a Covid abba sem zavar be, hogy végre tarthassunk normális farsangot, normális ünnepeket a gyerekekkel –mondta el stábunknak Szabó Erzsébet, a Hevesi-iskola igazgatója.

A kézhez kapott lista alapján a legtöbben már nyáron bevásároltak a papír-írószer boltokban. Ugyanakkor ebben a Sugár úti üzletben szeptember első napjaiban is nagy a dömping.

– A középiskolások mindig megvárják, hogy a tanárok mit mondanak, hogy milyen füzeteket szeretnének. Ők van úgy, hogy szeptember elején jönnek, első hetén, mert minden tanár más füzetet kér, így ők akkor választják ki a füzeteket – fogalmazott  Hökkönné Szabó Andrea.

Stábunk délelőtt járt az üzletben, ebben az időszakban nincs is túl sok vásárló – mondták a tulajdonosok, a tumultus a tanítás utáni órákban jelentkezik, amit mindennap felkészülten várnak.

V.A.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.