Új parkolórendszert alakítottak ki a Kanizsai Dorottya Kórház gazdasági bejáratánál

facebook megosztás

Új parkolórendszert alakítottak ki a Kanizsai Dorottya Kórház gazdasági bejáratánál. A szabályok értelmében, a hét minden napján negyedórát lehet ingyen várakozni, majd félóránként 200 forint ellenében lehet parkolni az intézmény területén. A parkolójegy megváltására a bejáratnál, valamint a főépületben elhelyezett automatáknál van lehetőség.

A parkolórendszert korábban üzemeltető cég 2019-ben mondta fel az együttműködését a városi kórházzal, az intézmény gazdasági bejárta azóta csak kijelölt időpontokban volt nyitva. A Covid-időszak eseményei miatt a parkolási rendszer kérdése háttérbe szorult és csak néhány hete nyitott ki ismét a Semmelweis utca felöli bejárat, ahonnan autóval lehet megközelíteni a kórházat. A parkolórendszert – amelynek kialakításával a kórházvezetés célja a dolgozók és a látogatók ellenőrzése volt – egy külsős szolgáltató üzemelteti.

– A kórház területét térítés ellenében lehet igénybe venni. Dolgozóink természetesen éves bérlet ellenében hajthatnak be az intézet területére. Akik kívülről jönnek, betegek, hozzátartozók, azoknak 15 perc áll rendelkezésre a kórház területén, hogy elvégezzék a dolgukat, lerakják a csomagokat, a hozzátartozókat, a betegeket és térítés nélkül elhagyják a kórház területét, ha úgy gondolják, hogy nem szeretnének a kórház területén parkolni és fizetni. Ugyanakkor, ha mégis úgy gondolják, hogy igénybe vennék a kórház területén a parkolást, akkor a 15 perc után minden kezdett fél óra 200 forintba fog kerülni – mondta el Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója.

K.T.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.