Idén is szavalóversennyel emlékeztek Nagy Gáspárra

facebook megosztás

Egy Nagy Gáspár költeményt, valamint egy szabadon választott huszadik századi költő művét adták elő a résztvevők a Nagy Gáspár Szavalóversenyen hétfő délután a HSMK-ban. A rendezvény előtt Papp Ferenc nyugalmazott igazgató vezetésével megkoszorúzták a Kossuth- és József Attila-díjas költő emléktábláját. A megmérettetés zsűrije összesen tizenegy tanuló előadását értékelte.

Nagy Gáspár költő, prózaíró tiszteletére halálának éve, azaz 2007 óta rendszeresen megtartják a versenyt a kulturális intézményben.

Nagyon szép gesztus, hogy megemlékezünk a költő tiszteletére és emlékére. Nagy örömünkre bejelenthetjük, hogy két év kihagyás után ismét megrendezésre került ez az esemény. Két kategóriában hirdettük meg a versenyt, a felső tagozatos általános iskolásoknak és a középiskolásoknak – emelte ki Novinszki Ida a Kanizsai Kulturális Központ művelődésszervezője.

A háromtagú zsűrit Tóthné Hegedűs Erzsébet népművelő, Gergye Rezső, a vasvári Nagy Gáspár Művelődési Központ vezetője és Béli Ádám, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója alkotta. Béli Ádám Híradónknak elárulta, hogy nagykanizsaiként mindig szívesen vállal szerepet a különböző helyi eseményeken. A diákoknak elsősorban a versválasztását és az előadásmódját értékelte.

Azt gondolom, hogy óriási felelősség az, hogy mit mondunk azoknak a srácoknak, kik veszik a bátorságot, és kiállnak a közönség és a zsűri elé és egy olyan intim nyelven szólaknak meg, amin csak a lírán keresztül lehet. Nagyon érzékeny állapotba kerülnek ezáltal, nagyon fontos, hogy mit mondunk nekik. Óriási felelősség, hogy ne vegyük el a kedvüket attól, hogy ezen az úton tovább haladjanak – nyilatkozta Béli Ádám, a Petőfi Rádió és TV csatornaigazgatója.

A költészet napja alkalmából rendezett vers- és prózamondó versenyen több kortárs költő műve is elhangzott. A kategóriák első három helyezettje okleveles, a különdíjas versmondó pedig könyv- és CD-jutalomban részesült.

K.V.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.