Nagyszerűen szerepeltek a kanizsai tűzoltók

facebook megosztás

Remekeltek a kanizsai tűzoltók a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műszaki mentő versenyén. A Lentiben tartott megmérettetést a nagykanizsai alakulat nyerte, így a dél-zalai csapat képviseli a megyét az országos döntőben április végén.

Zalaegerszegről, Keszthelyről, Lentiből és Nagykanizsáról érkeztek tűzoltók a megyei versenyre. A négy brigádnak egy-egy szimulált közlekedési baleset felszámolását kellett teljesíteni. A mentők képviseletében érkezett bírák a sérült szakszerű ellátását figyelték. A katasztrófavédelmet képviselő zsűritagok pedig a kommunikációt, a gyorsaságot és a hatékonyságot értékelték. Lenti és Nagykanizsa csapata tökéletes feladatot mutatott be, így egy hajszállal, de a bírók döntése alapján a Nagykanizsai tűzoltók jutottak az országos döntőbe.

– Elsőként a lentiek voltak a porondon, ők azt szimulálták, hogy egy villanyoszlop egy autóra dől és abból kell embert kimenekíteni, ezután a keszthelyi tűzoltók érkeztek a pályára, akik egy oldalára dőlt autó alá szoruló sérültet mentettek ki. Harmadiknak a zalaegerszegiek következtek, olyan szimulációs káreseményhez érkeztek ki, ahol felborult egy autó és teljes testtel beszorult egy ember, végül a versenyt a nagykanizsai csapat zárta, akiknek borult autóba rekedt embert kellett gyorsan és szakszerűen menteniük. Egy eszméletlen sérültet. A csapatok a mentési folyamatok közben különböző speciális eszközöket alkalmaztak, amik a jármű szerkezetének megbontására vagy merevítésére alkalmasak –  mondta el Kósi Zsolt, a ,Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

K.Vi.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.