Megáldották a szerelmeseket

facebook megosztás

Több mint 60 házas-, jegyes- illetve szerelmespár kapott áldást vasárnap este a szerelmesek miséjén. Az eseményt már több mint 10 éve megtartják az Alsótemplomban, nem csak a kalandtúra részeként.

Napok óta zajlik a szerelmes kalandtúra, amely során a párok több programon vehetnek részt. A kirándulások és könnyed rendezvények mellett közösen is imádkoztak a résztvevők.

– A házasság azt jelenti, közös életünk egymással és Istennel. És ez egy visszavonhatatlan lépés az életünkben. Igaz szerelem, arra vágyik, hogy együtt legyünk – mondta el kérdésünkre Bende Krisztián.

A kalandtúrának kifejezetten célja van – ezt megerősítette Bende Krisztián házastársa is.

– Szeretnénk a párok figyelmét felhívni arra, hogy minél több időt töltsenek kettesben. Gyerekek nélkül is kettesben, és egymással foglalkozzanak. Ott vagyunk egész nap a munkahelyünkön vagy a háztartásban, és sokszor elmegyünk csak egymás mellett. Vagy éppen csak a napi rutinról beszélünk, számlákról, mi történt a gyerekkel…az iskolában vagy óvodában. Pedig a legfontosabb kapcsolat a házastársunkkal kellene, hogy legyen - nyilatkozta Bende Piroska.

A házaspár nem csupán résztvevője a kalandtúrának, a szervezésben is szerepet vállalnak. Azt vallják, a kalandtúra arra is lehetőséget ad, hogy a párok, a házastársak újra felfedezzék egymást. A vasárnap esti szerelmesek miséjén megtelt az Alsótemplom.

– 48 éve vagyunk házasok, és úgy gondoljuk, az a tűz még mindig megvan. Ezzel is szeretnénk a fiataloknak is példát mutatni, hogy igenis, nem szabad hagyni, hogy ellaposodjon a házasság, ki kell mondani egymásnak, hogy szeretjük egymást, még, ha nem is olyan hévvel, mint 50 éve, mert akkor is együtt voltunk – avatta be stábunkat a hosszú házasság rejtelmeibe Schmidt Attila, a program egyik résztvevője.

Mi a titok? Ez az egyik leggyakoribb a sok éve együtt lévő házastársakhoz intézett kérdések közül.

– Az az elvünk, hogy ami elromlik, nem kidobni kell, hanem meg kell javítani. Nem mondjuk azt, hogy az évtizedek alatt nem volt soha olyan, hogy meg lehetett volna sértődni vagy odébb lehetett volna lépni… de mindig azt kerestük, hogyan lehetne egymáshoz közel kerülni. És megjavítani azt a dolgot, ami feszültséget szított kettőnk között – egészítette ki férje gondolatait Schmidt Atilláné.

A szerelmesek miséjén több mint 60 pár kért áldást.

V.A



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.