Élménydús nyílt nappal várta leendő hallgatóit az egyetem kanizsai kampusza

facebook megosztás

Élménydús programokkal várta a leendő hallgatókat nyílt napján a Pannon Egyetem Nagykanizsa- Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ. A rendezvényen nagykanizsai és több környékbeli város végzős diákjai is részt vettek.  

Mint ismert, február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatásba a 2022. szeptemberében induló képzésekre. A nagykanizsai intézmény igyekszik minden alkalmat megragadni, hogy bemutassa az érdeklődőknek a helyi továbbtanulási lehetőségeket. A mai program tájékoztatóval indult, ezt követően a szervezők különböző robotokat is bemutattak a leendő hallgatóknak.

- Három különböző robottal ismerkedhetnek meg azok, akik ide jöttek hozzánk. Megismerhetik egyrészt az egyik ipari partnerünk részéről azt a robotot, aki például kávét is tud főzni az érdeklődők számára. Ezen kívül az általunk régóta használt robottal egy kísérletet is láthatnak az érdeklődők, és általában nagy érdeklődésnek örvend a robotfoci programunk – tájékoztatott Kaszás Nikoletta, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ főigazgatója.  

Ziegler Dominik Keszthelyről, céltudatosan utazott a nagykanizsai nyílt napra. Elmondta: több főiskola, illetve egyetem kínálatát megnézte, de ez az intézmény volt az, ami a leginkább megtetszett neki. 

- Az infó szakirány miatt. Tegnap előtt jöttek az iskolánkba bemutatni, engem érdekelt, hogy itt mik vannak, mik a lehetőségek – mondta Ziegler Dominik.  

A kanizsai kampusz alapvetően három fő területen várja az érdeklődőket. A tanulók az informatikához, a turizmus-vendéglátáshoz, valamint a vízügyhöz kapcsolódó szakok közül válogathatnak.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.