Újragondolt pisztáciafagyi lett a világelső

facebook megosztás

Világelső lett Fazekas Ádám Frutta di Pistacchió névre keresztelt fagylatja a Festival World Masters Final versenyen. A pisztáciakrémes, tonkababos, málnás édesség tizennyolc ország, harminckét gelatokészítőjét utasította maga mögé. Ádámot a világversenyt megelőző megmérettetésére kanizsai barátja, Wilheim Dávid nevezte be.

2017-ben nyitotta meg első fagyizóját Fazekas Ádám. A fiatalember kedvence már akkor is a pisztácia fagyi volt, amit most újragondolva vitt a zsűri elé. Ádám elmondta, hogy először a Gelato Festival Next Generation, 30 év alatti cukrászmestereknek szóló versenyét, majd az Európában rendezett szuperdöntőt is sikerült megnyernie. A legutóbbi világversenyt a pandémia miatt online tartották meg Olaszországban. Itt a zsűri a fagylalton kívül a technikai tudást díjazta, valamint az indulóknak egy kisfilmet is készíteniük kellett. Ádám most Budapestről érkezett Nagykanizsára barátjához, Wilheim Dávidhoz.

– Dávid barátom regisztrált be engem erre a versenyre, hogy induljunk. Én mondtam neki, hogy sajnos nem tudok, mert nem érek rá. Ő meg mondta, hogy jó akkor beregisztrállak és akkor indulunk. Aztán jött ez, de azt is sikerült megnyernem. A saját kategóriámat, a 30 év alattit, illetve az abszolút bajnokságot. Utána Rómában is helyt álltunk. Oda is együtt mentünk, mint egy csapat, és most pedig a világbajnokság. Egy olyan álmom vált ezzel valóra, amire a kezdetekkor nem is álmodtam erről soha – mesélte Fazekas Ádám, a Fazekas Cukrászda Rétság cukrásza.

Fazekas Ádám és csapata az édességeikkel az abszolút naturálisan készített fagylaltot szeretnék népszerűsíteni. Wilheim Dávid nagyon büszke barátja sikerére, mint azt elárulta: jövő nyáron a kanizsaiak is megízlelhetik a világbajnok különlegességet.

– Itt nálunk is kóstolható volt már a fagylalt 2019 óta, de csak egy-egy hétre raktuk be. Akkor is lejött hozzánk Ádám és együtt elkészítettük és szerettük volna, ha ugyanaz a fagylalt van itt, mint amit ő készített. Jövővel kapcsolatos tervünk az, hogy a következő szezonban egész végig kóstolhatják vendégeink a világbajnok fagylaltot, amit együtt fogunk elkészíteni Ádámmal. Számomra ez nagy büszkeség, hogy itt Kanizsán is elérhető lesz a vendégeink számára – mondta el Wilheim Dávid, a De Crema cukrásza.

A jövővel kapcsolatban Ádám és Dávid elmondták: további versenyeken szeretnének részt venni, ezek között szerepel a következő évi világbajnokság is.

H.R.

(Borítókép: Fazekas Ádám, Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.