Megtartotta az első kulturális rendezvényét a Vasutas Kert és Természetbarát Klub

facebook megosztás

Zenés, táncos kulturális programot szervezett a Vasutas Kert és Természetbarát Klub szerda délután a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban. A közösség tagjainak a kertgondozáson kívül eltökélt célja a kultúra ápolása is.

A Csillagcitera Együttes mellett a klub vezetője, Kovács Gyula magyar nótákkal szórakoztatta a közönséget. Sulyokné Nagy Erzsébet pedig egy operett énekkel készült. A több mint tíz éve megalakult klubnak ez volt az első kulturális rendezvénye.

– Nagyon büszkék vagyunk a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház kertbarát klubjára, akik nem csak a természetjárásban, a kertészkedésben csillantják meg tudásukat, hanem kulturális területen is, mint amatőr művészek – fogalmazott Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója.

Kovács Gyula vezetőtől megtudtuk, a csoportjuk elsődlegesen a kertműveléssel, növényekkel kapcsolatos előadásokat szervezett eddig. Ezzel a programmal pedig szeretnék tovább erősíteni az ősök hagyományait, hiszen régen a gazdák is figyelmet fordítottak a művészetek megőrzésére.

– Volt ennek többféle változata is. Voltak fafaragók, ilyen-olyan szobrászok. Mi ezt a kertbarát programot választottuk, ahol többféle zenei műfajt is meg tudunk szólaltatni és kedvére tudunk lenni a kertbarátok elvárásaiknak, kívánságaiknak – mesélte Kovács Gyula, a Vasutas Kert és Természetbarát Klub vezetője.

Az esemény jó hangulatban telt, a tagok szerint ez lehet az első lépése annak, hogy a későbbiekben is megmutathassák tehetségüket.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.