Beiskolázási nyílt napot tartottak a Dr. Mező Ferenc Gimnáziumban

facebook megosztás

Hat évfolyamos gimnáziumi osztályt indít a következő tanévtől a Dr. Mező Ferenc Gimnázium – árulta el Májer Anita intézményvezető a ma tartott beiskolázási nyílt napon. Az új képzés részeként a fiatalok emelt óraszámban tanulhatják az idegen nyelveket, de az informatika terén is hasznos tudást sajátíthatnak el.

Első alkalommal indul hatosztályos képzés az intézményben, de a korábbi, kilencedikes beiskolázású forma, két csoporttal, továbbra is megmarad. Az egyik egy általános tantervű, a másik pedig egy nyelvi irányultságú osztály.

– Különleges az, hogy végre sikerült elindítanunk a hatosztályos gimnáziumi osztályt, tehát az iskola beiskolázása jelenleg a 2022/23-as tanévre a következőképpen fog lezajlani. Egy remélhetőleg 28 fős hatosztályos csoportunk indul. Emelt óraszámban matematika és idegen nyelv tantárgyakkal. Célunk a sok nyelvvizsga, az emelt szintű felkészítés, és a műhelyek segítségével a gyerekeknek a világra való kitekintését, a természettudományos érzékenységét próbálnánk erősíteni – mondta el Májer Anita, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium intézményvezetője.

Több csoportban hallgatták meg péntek délután a szülők és a leendő diákok a beiskolázási tájékoztatót. Nagyné Dunai Beáta szerint tartalmas volt a prezentáció, amin részt vettek a gyermekével. Elsődleges céljuk az volt, hogy minél több információt gyűjtsenek be az induló osztályokkal kapcsolatban.  

– Tetszett az előadás. Kaptunk tájékoztatót arról, hogy a gyerekeknek milyen lapokat kell kitölteni, hogyan kell jelentkezni, illetve lesz előkészítő tanfolyam is, ami segíti a sikeres felvételit. Nem indult még ilyen képzés, csak a Piarista-iskolában a hatosztályos. Minket érdekelne, egyelőre csak tájékozódunk – mesélte Nagyné Dunai Beáta.

Az iskola célja, hogy minden tanuló sikeres érettségit tegyen, minél több nyelvvizsgát szerezzen, valamint, hogy az általuk választott egyetemen folytathassák a tanulmányaikat.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.