Csokoládékészítéssel hangolódnak a közelgő ünnepi időszakra
Kávés, mogyorós és kókuszos bonbonokat készítettek a résztvevők egy kanizsai ökobolt rendezvényén a hétvégén. A szervezők célja a tanfolyammal, a töltött édesség előállításának megtanításán kívül, a közösségépítés.
A jelentkezők a temperálással, a tábláscsoki- és a nyalókakészítéssel már megismerkedhettek egy korábbi alapképzésen. A foglalkozásokat Bedő Adrienn tartja, aki elmondta: előképzettségre nincs, érdeklődésre viszont nagy szükség van az oktatásokon.
– Lesz kávés és mogyorós, illetve kókuszos is. Három óra alatt megoldjuk, kiöntjük a korpuszt a bonbon formákba, megtöltjük, miután elkészítjük a tölteléket, letalpaljuk, és ha megfelelő hőmérsékletűre hűl, akkor ki is tudjuk venni és lehet vele hazamenni – mondta el Bedő Adrienn, a PannonSweet Kft. alkalmazottja.
Mint azt Farkas Klárától, a szervező intézmény tulajdonosától megtudtuk: egy éve kezdtek el különböző workshopokat tartani az üzletben, a csokoládékészítéssel pedig a közelgő ünnepi időszakra hangolódnak.
– Most megtanulhattak temperálni, ami a csokoládé minőségi megtartásához, meg a jó csokoládéhoz elengedhetetlen és akkor jövő hónapban még tervezünk egy szaloncukor-készítést, ami már abszolút felkészülés a karácsonyi időszakra. Mivel vasárnaponként üres az üzlet, ezért nagyon fontos számomra, hogy ne csak, mint üzlet működjünk, hanem egyfajta közösséget is építsünk, és ez úgy tűnik, hogy ezekkel a workshopokkal nagyon jól meg tud valósulni – mesélte Farkas Klára, a LevendulaShop tulajdonosa.
A szervezők szerint a foglalkozások jó hangulatban teltek, a résztvevők minden alkalom után elégedetten tértek haza.
K.V.
(Képek: Kanizsa TV)