Remekeltek az Eraklin Táncklub Egyesület táncosai a XVII. Forma Kupa D Országos Bajnokságon

facebook megosztás

Remekeltek az Eraklin Táncklub Egyesület táncosai a XVII. Forma Kupa D Országos Bajnokságon. Kolumbán Elvira és Horváth Gergő párosa a D osztály országos bajnoki címét hozta haza az Algyőn rendezett versenyről. Jáger Laura és Müller Balázs a klubközi versenyen ifjúsági kategóriában első, felnőtt korosztályban pedig a második helyezést szerezték meg.

Szorgalmasan próbálnak a táncosok, és ez a versenyeredményeiken is meglátszik. Az október másodikai megmérettetésen mintegy 30 páros közül lett a legjobb Kolumbán Elvira és Horváth Gergő párosa latin-amerikai táncok kategóriában.

– Nagyon jó élmény volt. 25 pár volt latinból, sztenderdből pedig 12. A latin-amerikai táncokban rengeteg kör volt. Elfáradtunk, de sikerült elhoznunk az első helyet – mesélte Kolumbán Elvira, az Eraklin Táncklub Egyesület tagja.

Ezzel pedig osztályt is sikerült váltaniuk az ifjú táncosoknak, így ezentúl már a C osztályban versenyezhetnek. A páros majdnem egy éve táncol együtt és a szereplések 98 százalékában első helyezést értek el.

– Minden táncos E kategóriában kezdi és onnantól pontokat kell gyűjteni, hogy egy-egy újabb szintre kerüljön. Illetve, ha megnyeri valaki az országos bajnokságot, akkor automatikusan osztályt vált – mondta el Horváth Gergő, az Eraklin Táncklub Egyesület tagja.

A táncosok legközelebb hazai pályán mérkőzhetnek meg, ugyanis jövő hétvégén három versenynek is otthont ad a kanizsai egyesület.

– Az első nap 16-án az Eraklin Kupa lesz, ahol a klubközi verseny lesz. Azok a táncosok, akik ténylegesen leigazolt versenytáncosok, ők fogják megmérettetni magukat. 17-én vasárnap délelőtt pedig a nyolcadik Cséplő Dániel emlékkupát rendezzük. Az egy tánciskolás verseny, és a kezdő táncosok fognak mérkőzni egymással, illetve versengeni a Cséplő Dániel emlékkupáért, amelyet Daninak a szülei fogják átadni egy olyan párosnak, aki számukra a legszimpatikusabb ؘ– nyilatkozta Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

Vasárnap este pedig a Kanizsa Kupa Táncverseny lesz a Zsigmondy tornacsarnokában, ahol az ország top párosai mutatják be a tánctudásukat.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.