Nem hagynak sok szemetet maguk után az emberek a kanizsai moziban

facebook megosztás

Több városban is nagy gondot okoz a mozik dolgozóinak a sok szemét, amit a közönség hagy maga után. Nagykanizsán azonban, Maresch Dániel, a helyi filmszínház vezetője szerint, nincs ilyen probléma, hiszen kulturált közönség vesz részt a vetítéseiken.

A nassolás manapság szinte elválaszthatatlan része a mozizásnak, sok helyen pedig nem törődnek vele a nézők, hogy mit hagynak maguk után. A kanizsai filmszínházban az elmúlt időszakban nem történt kirívó eset.

– Szerintem jobb a helyzet, mint más mozikban, más városokban. Ezt tapasztalatból is mondom, mert más városban is üzemeltettem mozit. Én úgy látom, hogy itt rendesebbek az emberek. Természetesen itt is van szemét. Főleg, ha sokan vannak egy előadáson. Nem is szándékosan szemetel mindenki. Ezt meg is tudjuk érteni. Nyilván mikor valaki beül egy székbe és ott van a kezében két popcorn, egy nachos meg egy üdítő, akkor nehéz kulturáltan enni, miközben tök sötét van a teremben. Ezt bizonyos fokig toleráljuk természetesen. Sőt, teljes egészében toleráljuk, mert mást nem is nagyon tudunk tenni – mondta Maresch Dániel, a Cinema Nagykanizsa vezetője.

Ritkán, de akadnak olyanok, akik láthatóan szándékosan dobálják szét a büfétermékeket vagy éppen az ülésekbe kenik a szószokat. Ezeket a problémákat a dolgozók azonnal igyekeznek orvosolni a termekben.

– Természetesen mi az előadások között takarítunk mindig. Igyekszünk rendben tartani a termet. Ez nem könnyű, amikor sok a néző. Ha van 5-10 perc áttakarítani, csodát tenni nem lehet, de azt igyekszünk megoldani, hogy minden székre le lehessen ülni. Összességében a kanizsai nézők nagyon rendesek – tette hozzá Maresch Dániel.

Nagy segítség, ha a film után a csemegék és az üdítők csomagolásait a kijáratnál elhelyezett szemétgyűjtő egységekbe dobják a nézők, ezzel is könnyítve és gyorsítva az utánuk érkezők kényelmét és zavartalan filmezését. 

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.