Érdekes emberek, érdekes történetek 11. – Zerlinától a gyógyító hangokig – az opera pódiumáról a gyógyítás színpadára…

facebook megosztás

A gyógyító hangok után „Kedves lélek!” megszólítással érkeztek meg hozzám az üzenetek, és arra kértek, hogy a szavaikat ne az elmémmel, hanem a szívemen keresztül hallgassam meg. Megmutatták, hogy testem melyik részén dolgoztak a hangokkal, amiken tovább dolgozhatok tudatosan, hiszen bizonyos testrészemnek szüksége van további támogatásra fizikailag is. - Miért mutatjuk meg mindezt akkor is, ha te igazából tudod, hogy miről beszélünk? Mi a lényege mindennek? – kérdezték tőlem, s máris folytatták: Mindenekelőtt az elfogadás. Itt a pillanat Kedves lélek, hogy önmagadhoz álljál. De ez nem a fejen, az ismétléseken keresztül történik, hanem mintha teljesen lenulláznál mindent, és elölről kezdenél el érezni, látni, hallani és nézni. Ez olyan, mintha egy új szemszögből, új érzelmi állapotból élnél meg mindent.

A nagykanizsai születésű Németh Krisztina operaénekes, éneklő médiummal az úgymond átváltozásáról – az operaénekesi hivatásról az állandósult médiumi szerepkörre –, itthon-tartózkodása idején beszélgettünk a közelmúltban. Krisztina a hangja segítségével közvetíti a spirituális világ gyógyító energiáit. A professzionális operaénekes és klasszikus énektanár egyetemi éveit Grazban fejezte be a Zeneakadémián. Operaénekesi pályafutását Mozart, Don Giovanni című operájának Zerlina alakításával kezdte, majd szintén Mozart, Figaro házassága című vígoperájának Cherubino szerepével folytatta. Először mezzoszoprán, majd szoprán hangfajban énekelt, rengeteg Rossini szerepet tudhat maga mögött, és számtalan fesztivál résztvevőjének mondhatja magát. Médium, illetve spirituális gyógyítói akadémiát végzett Svájcban és az Arthur Findlay Egyetemen Angliában.

Kisgyermekkora óta a Farkas Ferenc Zeneiskola, Baráth Yvette zenepedagógus, kórusvezető, Baráth Zoltán zenetanár, a zongoratanárnője, Millei Yvette, és az énektanára, Szentendrei Zsuzsa segítő környezetében nőtt fel. Számtalan Mozart, Brahms, Schubert misét énekelt Kollonay Zoltán zongoraművész kíséretében a templomban. – Minden Kanizsáról indult el, de az élet úgy hozta, hogy rögtön külföld, semmi Magyarország – vallja a kezdetekről.

Zenei karrierje azonnal elindult a grazi egyetemi évek után. Felvették egy szerepre Németországban, ahol három és fél évet töltött el, ezalatt különböző karmesterekkel dolgozott, és rengeteget turnézott velük. Aztán meghívták a trieszti operába, és ott „ragadt”.

A sorsfordító pillanat

- A házasságkötés után természetesen mindjárt gyermeket szerettem volna, s mivel nem sikerült, nagyon sok nőhöz hasonlóan én is krízisbe estem. Ez volt az a pillanat, amikor megkérdeztem magamtól, hogy miért vagyok itt a Földön, és mi értelme van az életemnek! És akkor valami megindult bennem, valami más, ami korábban nem érdekelt.

Figyelemre méltó operaénekesi karrierje alatt Krisztina 2012 decemberében fedezte fel magában az énekhang segítségével történő médiumi képességeit. Igaz, gyermekkorában is történtek vele olyan dolgok, ami a „normális” világba nem illett bele.

 - A hitem mindig nagyon nagy volt Jézushoz, vagy valamilyen ismeretlen energiák felé kezdtem beszélni, és hallottam is rá a válaszokat. Először könyveken keresztül próbáltam megtalálni rá a magyarázatot, aztán megismerkedtem egy jóga mesterrel, de a zene jelen volt a mindennapjaimban. Közben elkezdtem komponálni, először egy mantrákat, valamint a kompozícióim együttesét tartalmazó gyerek CD-t állítottam össze és elkezdtem vele koncertezni. Rá fél évre, 2011-ig önkereső, önfejlesztő kurzusok sorát végeztem el. Közben teherbe estem, és megszületett a lányom.

A felejthetetlen pillanat

- Végül elhatároztam, hogy nem éneklek többet. Úgy éreztem, van valami, amit akarnék, de fogalmam sincs róla, hogy mit. Úgy gondoltam, elkezdek meditációt, kurzusokat tanítani, ahol valami más történik, ahol mélyebben meg tudom érinteni az embereket, mint az énekléssel, de abba bele se gondoltam, hogy ez a hang lehet. Aztán egy hét múlva, egy meditáció alatt az egyik hölgy úgymond „más” állapotba, transzba esett, s mivel nem tudott kijönni belőle, segítséget kért tőlem. Soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot. Azt éreztem, hogy valaki mögöttem áll, megfogja a nyakamat, és teljes erőből a hölgy elé nyom. Erre én elkezdtem énekelni valamit, amitől a lány visszakerült a normális állapotába. Ott elindult bennem valami, ami nem állt le azóta sem, hanem egyre mélyebbé vált. A következő két hétben ez a hölgy állandóan ebbe a „más” állapotba került. Akárhol tartózkodott, mindig fölhívott és megkérdezte, tudok-e neki énekelni. Én azt válaszoltam, hogy szívesen éneklek, de neked segítségre van szükséged, menjünk el egy médiumhoz. De hogy miért mondtam ezt, arról fogalmam sincs. Triesztben, ahol akkor éltünk, a médiumok szövetségénél kaptam egy telefonszámot, és felkerestük a médiumot, aki egyszer csak azt mondta nekünk, hogy ti nem a hölgy miatt vagytok itt, hanem én miattam. – Nekem nincsenek problémáim – szabadkoztam, de ő megerősítette, hogy meg fogom látni! Megkaptam egy látónak is a telefonszámát, és azt tanácsoltam a hölgynek, hogy hívja fel. Ettől kezdve én kiléptem a történetből. A hölgy felkereste, és a látó azt a kérdést intézte hozzá, hogy hol van a másik lány, akinek el kellett volna jönnie veled? Aztán az elkövetkező két hétben nagyon sokszor azt éreztem, hogy valami feszíti a torkomat. Eleinte harcoltam ellene, sikerült leszorítanom, de éjszaka arra ébredtem fel, hogy alig bírok nyelni. Bedagadtak a manduláim, s úgy éreztem, minta késsel szurkáltak volna folyamatosan. Ekkor eldöntöttem, hogy találkozok a látóval. Végül ő jött el hozzám, s amikor belépett a lakásunkba megint előtört belőlem az a feszítő érzés.

És jöttek a hangok…

- A látó megkérdezte tőlem, hogy mi a probléma? – Hát ez, válaszoltam neki a nyakamra mutatva. – Hát te egy médium vagy, és a spirituális vezetők rajtad keresztül gyógyítanak! – nyugtatott meg. Bár visszakérdeztem, hogy micsoda? De valahol éreztem, hogy igaza van. 2012. decemberétől 3-4 hónapig nem tettem mást, csak adtam ki a hangokat ingyen mindenkinek, aki felkeresett, éjszakánként pedig tanítottak. Ha ezt nem csinálhatnám, megbetegednék! Ezután annyira felgyorsult körülöttem minden, hogy szinte észbe sem kaptam, és 2013-ban már egy hatalmas fesztiválon álltam egy színpadon a legnagyobb spirituális vezetőkkel, és azt sem tudtam, hogyan kerültem oda.

Krisztina azóta hűen szólaltatja meg a gyógyító hangját, melytől az emberek jól vannak. Gyógyító spirituális egyéni és csoportos terápiákat, foglalkozásokat, előadásokat, workshopokat tart, valamint spirituális utazásokat és visszahúzódásokat szervez az egész világon.

Első könyvét “A gyógyító hang” címen (Healing Voice – Az éneklő médium 2014) illetve második könyvét “A nő, aki elkezdett énekelni” címen a Verdechiaro olasz könyvkiadó adta ki.

Számtalan CD-je látott napvilágot, a legújabb albuma 2021-ben lesz elérhető, “New World” címmel. Egy kutató 2012-ben, miután lemérte a hangfrekvenciáit, megjegyezte, hogy ilyen frekvenciák nem léteznek a Földön.  

- A találkozásnak, a terápiának két része van – magyarázza. Az első részben jönnek a gyógyító hangok, amik olyan mértékben változtatják meg a támogatásra szoruló rezgésszámát, amire abban a pillanatban szüksége van. A második részben teljesen más hangon, megérkezik a szöveg. Én nem vagyok más, csak egy csatorna – nyugtázza a médium. A testünknek körülbelül 60 trillió sejtje van, és minden sejtnek van egy hangja. Tehát mi egy tökéletes hangszer vagyunk, amíg harmonikusan működünk. Ha ez már nem harmónia, hanem diszharmónia, akkor ott a rezgésszám megváltozik.

A frekvencia-terápiának tulajdonképpen az az alapja, ha például neked nincs harmónia mondjuk a könyöködben, akkor rajtam keresztül ők azt a frekvenciát viszik oda, amire ott szükség van. A rezgésszám pedig ad egy inputot. Tehát a testrész kap egy külső inputot, és elkezdi önmagát gyógyítani. A mi szervezetünk valójában egy tökéletes szervezet, ami tud mindent, megtudja önmagát gyógyítani, de csak akkor, ha fölismerjük.

Azt tartom a legfontosabb feladatomnak, hogy a tapasztalataim alapján megmutassam a rászoruló embereknek, hogy miként kell az elménkből kikapcsolódni. Ha megtanuljuk, hogy hogyan tudjuk a lelkünk útját követni, akkor boldogabbak lehetünk.

S hogy mikor találkozhatunk Krisztinával, arra azt válaszolta, végre lehetőség nyílt egy Budapest melletti találkozóra, aminek valószínű lesz folytatása.

– Megnyílt a magyarországi kapu, és valószínű, hogy a jövőben többször leszek Magyarországon is. Én hiszek abban, hogy a spirituális vezetőim tudják, hogy hova kell mennem. Én nem vagyok sem pszichológus, sem orvos, ami jön belőlem, az jön. A terápiák alkalmával 98 százalékban nem emlékszem vissza semmire, ezért ajánlom mindenkinek, hogy rögzítsék az elhangzottakat és hallgassák vissza – fogalmazott az éneklő médium.

Bakonyi Erzsébet

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Kanizsa Újság 2021. szeptember 3-án megjelent számában olvasható.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.