Kanizsa újabb csapása Óvárra

facebook megosztás

Az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó együttese a bajnokság harmadik fordulójában a Credobus Mosonmagyaróvári TE 1904 gárdáját győzte le az Olajbányász-stadionban 3-2-re.

A találkozó után nem éppen a nyugodtság mintaképe volt Varga László, a mosonmagyaróváriak szakvezetője, hiszen amikor már-már tendenciát emlegetett bizonyos dolgokkal kapcsolatosan, akkor néztünk utána érdekességképpen, hogy Gáspár András játékvezetővel a dél-zalai városban tényleg nincs szerencséje: az áprilisi 4-1-es kanizsai győzelemmel zárult meccset is ő vezette, mint ahogy most, a 3-2-es mérkőzésen is Gáspár fújta a sípot.


Amikor Ekker Milánt a második kanizsai gólt eredményező büntető előtt fellökték...

Fotó: PL

Igaz, a remek szakember, Varga emelte a tétet, hiszen tavasszal csak sárgát kapott a kispadnál, ezúttal a vehemenciája már a padtól való elküldését vonta maga után. Az összecsapást követően a hazai szakmai stábbal értekezve pedig Koller Zoltánék jegyezték meg, megértik kollégájukat, hiszen Nagykanizsáról rövid időn belül csapata kétszer is pont nélkül távozott, ráadásul mindkétszer esélyesként érkezett az MTE. A hazai gólokat jegyzők közül Ekker Milán és Vlasics Dániel ezúttal is feliratkoztak az eredményes labdarúgók közé, míg Lőrincz Bence tavaly október 4-e, egy bicskei bajnoki után szerzett újra találatot, ráadásul győzteset. Kanizsai oldalon a siker a Nyugati csoport egyik legjobbja ellen valóban nagy fegyverténynek számít, hát ha még azt is hozzátesszük, hogy az első percben esett Ekker-gólt mintaszerűen végigvitt támadás előzte meg. Természetesen ilyet nem lehet elvárni egy egész mérkőzésen keresztül (illetve ha igen, akkor az FCN alighanem a BL-csoportkör sorsolását figyelné), de onnantól mintha a Kanizsa ijedt volna meg a lehetőségtől. A piros-kékek dicséretére legyen mondva, az óváriak kétszeri kiegyenlítése után harmadszor is meg tudták szerezni a vezetést, ami már elég lett a győzelemhez. Vasárnap a Kanizsa a Gyirmót II-höz látogat, ami viszont újabban nem szokott feküdni nekik: az összecsapás 11 órakor kezdődik. Igaz, a Győr-Moson-Sopron megyei csapatok ellen az eltelt hónapok során ugyanakkor olyan rosszul nem ment a játék...

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.