Újra iskolapadban a felsősök és gimnazisták

facebook megosztás

Beszélgetéssel és visszarázódással telt a nap azoknak a diákoknak, akik fél év után ma újra iskolapadba ültek. A kanizsai intézményekben a felsősök nagyon örülnek a jelenléti oktatásnak, a középiskolások viszont felemás érzésekkel fogadták, hogy a hagyományos módon folytatódik a tanév.

Majdnem minden felsős tanuló megjelent ma reggel az iskolában – mondta el Smolcz Frigyes, a Kőrösi-iskola igazgatója. Az intézményükben nem lesz szigorú a tanári kar a gyerekekkel, a fennmaradó öt hétben megpróbálják a digitális oktatásban tanultakat megerősíteni.

Gyerekekkel én is találkoztam, volt velük órám. Jól érezték magukat együtt, végre volt egy kis élet az iskolában, újra felpezsdült mindegyik emelet, így kiegészülve a felső tagozattal. Bizonyára volt bennük egy kis olyan érzés, hogy jó lett volna még otthon maradni, de így, hogy itt vannak iskolában, biztos, hogy jól érzik magukat – nyilatkozta Smolcz Frigyes, a Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola intézményvezetője.

Ismétléssel fognak telni az elkövetkezendő hetek a Piarista-iskolában is. Az első napot egyértelműen az osztályfőnöki óráknak szentelték, hogy megbeszéljék az online oktatással kapcsolatos tapasztalatokat, és a diákok is visszaszokjanak a tantermi környezetbe.

– Összefoglaljuk azt, ami a digitális oktatásban elhangzott. Szerintem azt minden pedagógus tapasztalta - én is -, hogy hiába voltak bekapcsolva a kamerák, és láttam, hogy a gyerekek odanéznek, de az a jelenlét nem ugyanaz volt, mint amit itt produkálnak. Ha itt nem figyel a diák és csak egy szóval jelzem, hogy ide figyeljen, az sokkal hatásosabb. Azt gondolom, hogy most ennek a maradék öt hétnek arról kell szólnia, hogy ami a digitális oktatásban elhangzott, azt megerősítsük, rendszerezzük – mondta el Varga Zsuzsanna, a Piarista-iskola pedagógusa.

A megkérdezett középiskolások szerint sokkal kényelmesebb volt otthon tanulni, és az idejüket is jobban be tudták osztani. Osztálytársaiknak azonban nagyon örülnek, hiszen a közösségi élet hiányzott a mindennapjaikból az elmúlt fél évben.

Az érzések azok nagyon vegyesek bennünk, mert nagyon tartottunk a tanárainktól, hogy mit terveznek. Vérontás lesz vagy teljesen természetesen tudunk tovább haladni. Azt mondhatom, hogy szerencsések vagyunk, mert nem tervezték bepótolni mindazt, ami elmaradt. Viszont, mivel tizenegyedikesek vagyunk, így számítottunk rá, hogy nem arról fog szólni az elkövetkezendő öt hét, hogy lazsálunk, hanem mi is úgy készültünk, ha már visszajöttünk, akkor szeretnénk hasznosan eltölteni az öt hetet – mesélte Szi Réka.

Abban mindkét megkérdezett iskolában egyetértettek, hogy a tananyagot tekintve jelentősen továbblépni, majd csak a következő tanévben tudnak.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.