Fertőtlenített környezetben várják a kanizsai általános iskolák a gyerekeket

facebook megosztás

A közös helységekben a tanároknak és a diákoknak is kötelező lesz a maszkviselés a Hevesiben, valamint a Kőrösiben és a Péterfyben. A kormány döntése értelmében április 19-től folytatódhat a jelenléti oktatás, a megkérdezett intézményekben fertőtlenített környezettel várják a gyerekeket. Mindkét létesítmény vezetője azt is elmondta, hogy a pedagógusaik döntő többsége már beoltatta magát.

Több mint 600-an lesznek a Hevesi-iskola épületében hétfőtől. Szabó Erzsébet, az intézmény igazgatója elmondta: eddig is nagyon odafigyeltek a fertőtlenítésre, az elmúlt egy hónapban pedig egy ezzel kapcsolatos továbbképzésen is részt vettek az iskola takarítói.

A WHO és az ÁNTSZ előírásainak megfelelő technikákat sajátítottak el. Gondolok itt a takarítási technikákra, a folyamatokra, több fázisban zajlik most már ez a dolog és a fertőtlenítés is másképp történik, méghozzá sokkal professzionálisabban. Úgyhogy mi kitűztük célul és megegyeztünk a szakoktatóval, hogy mi ennek az elvárásnak és technikának a referencia iskolája leszünk – nyilatkozta Szabó Erzsébet, a Hevesi-iskola igazgatója.

Körülbelül 500 gyerek érkezik hétfőn a Péterfy és a Kőrösi intézményegységekbe. Mint azt megtudtuk: a dolgozók mindkét iskolában már az utolsó lépéseket teszik a környezet tisztaságáért.  

– A közösségi terekben, a pedagógusoknak a tanáriban, folyosókon kötelező a maszkviselés. Ugye a tanórai időszak alatt nem kötelező, ettől függetlenül nagyon sok kollégánk a tanórákat maszkban tartja meg, hiszen attól függetlenül, hogy viszonylag nagy számban beoltatták magukat a pedagógusok, ettől még a fertőzést továbbadhatják, ha megfertőződnek – mondta el Smolcz Frigyes, a Kőrösi-Péterfy-iskola igazgatója.

A szülők véleménye megoszlik a nyitásról. Az általunk megkérdezett anyuka kislánya nagyon várta már, hogy találkozzon az osztálytársaival, de Handó Mártában van némi félelem április 19-vel kapcsolatban.

Mint anyuka azért van némi kételyem ezzel az iskolanyitással kapcsolatban, hiszen látom a számokat, hallom a statisztikát, figyelem a híradót. Nem biztos, hogy teljesen jó ilyen hirtelen kinyitni az iskolákat, lehet, hogy talán pár hét múlva ez jobb lett volna, nem tudjuk. Nyilván, ha ez a döntés született, akkor ehhez alkalmazkodni kell. Én is, mint a többi szülő, elfogadom és a kislányom ugyanúgy fog járni iskolába – mesélte Handó Márta.

A kormány határozata alapján a középiskolákban a jelenléti oktatás az érettségik lebonyolítása után, május 10-től kezdődik.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.