Dallal készültek a Kanizsai Dorottya Kórház dolgozói a Magyar Ápolók Napjára

facebook megosztás

Egy saját dallal ünnepelték meg a Magyar Ápolók Napját a Kanizsai Dorottya Kórház dolgozói. A pszichiátria osztály munkatársai a Magyar Ápolási Egyesület felhívására készítették el az egyperces videóüzenetet.

Kossuth Zsuzsanna, Magyarország első főápolója 1817. február 19-én született. Február 19-e - a Magyar Ápolási Egyesület indítványának köszönhetően - 2014 óta hivatalosan is a Magyar Ápolók Napja. Idén a pandémia miatt nem lehetett a megszokott formában ünnepelni, így a kanizsai kórház pszichiátria osztályának ápolói írtak egy dalt az eseményre, amit közösen el is énekeltek.  

– Valami asszociáció jött bennem létre, és József Attila Kertész leszek című verse jutott eszembe, amit Koncz Zsuzsa és a Fonográf Együttes adnak elő. Megkértem a munkatársamat, akinek van egy kis költői vénája, hogy legyen szíves és segítsen nekem ebben. Petesné Kosaras Tünde ápoló aznap műszakban is dolgozott, és műszak után vállalta az átiratot. Éjszakába nyúlóan készítettük a kis versünket – nyilatkozta Boros Károlyné, a Magyar Ápolási Egyesület Zala megyei vezetője.

A vers zenei aláfestése Farkas Tibornak, az Igricek vezetőjének köszönhető, aki már korábban is közreműködött az ápolók február 19-i rendezvényein.

– Ica megkeresett, hogy van ez az ötlet, hogy írtak egy nagyon kedves szöveget a Kertész leszek dallamára és megkért, hogy kísérjem le gitárral. Én ezt megtettem és Horváth Imre kollégám segített abban, hogy ezt felvételen is rögzítsük. Nagyon kellemes és jó volt, mert láttam, hogy az ápolók is nagyon lelkesen énekeltek és örültek ennek a közös produkciónak. Ritka alkalom ez most és örülök, hogy összejött – mesélte Farkas Tibor, az Igricek Együttes vezetője.

Boros Károlyné elmondta, fontos céljuk volt, hogy a lakosság is azonosulni tudjon a daluk szövegével. A produkció már többekhez eljutott és a visszajelzések alapján mindenkinek tetszett.      

K.V.

(Borítókép és fotók: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.