Rendkívül hálás a segítségért a Letenyén leégett ház tulajdonosa

facebook megosztás

Másfél héttel ezelőtt, január 22-én történt az a tűzeset Letenyén, amelynek következtében egy egyedülálló, idős hölgy háza lakhatatlanná vált. A város lakossága egy emberként mozdult meg, gyűjtés indult a hölgy javára, az azóta eltelt időszakban pedig több vállalkozó is jelezte, munkájával segítené a károsultat.

Az egyedutai városrészben lévő ház előtt idézte fel a történteket Letenye polgármestere és Bajszné Dara Julianna. A nyugdíjas hölgy a szerencsétlenség óta barátnőinél lakik a városban, az összefogásért és támogatásért pedig rendkívül hálás.

– Köszönöm, hogy kaptam segítséget, pénzben, adományban, szóban is. Egy kanizsai kft vállalta, hogy a villamoshálózatot megcsinálja. Stresszes vagyok, tényleg, nem tudom kifejezni, mert még bennem él, hogy ilyen történt velem – fogalmazott Bajszné Dara Julianna.

A tűzeset - amelyben a ház tetőszerkezete megsemmisült - január 22-én a késő délutáni órákban történt. A lángokat a kanizsai és a letenyei hivatásosok mellett a helyi önkéntes tűzoltók fékezték meg. A település lakossága már akkor, az oltás utáni károk felszámolásában is segédkezett, a gyűjtés pedig szinte azonnal elindult.

– Érkeztek már adományok, ennek nagyon örülünk, de további segítségre van szükség. Ahogy látjuk, első sorban a tetőszerkezet teljes felújítására van szükség. Voltak cégek, akik felajánlottak más területen segítséget, én azt gondolom, ezt az összefogást a továbbiakban is fenn kell tartanunk, hiszen mindannyiunk célja, hogy megoldódjon ez a súlyos probléma, és a hölgy minél előbb visszaköltözhessen az ingatlanába – nyilatkozta Farkas Szilárd, Letenye polgármestere.

Az adományok a károsult nyugdíjas hölgyhöz érkeznek, de az ügyben érdeklődni lehet Letenye város önkormányzatánál is.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.